Foto's halve finale NOJK

Afgelopen zaterdag, 17 februari, heeft Jongens C in Veenendaal de halve finale van het NOJK gespeeld. Een overwinning zat er helaas niet in, maar wat zijn wij weer trots met zijn allen!

Klik op de foto voor meer foto's!

 2018 02 17 Halve Finale NOJK

 

Foto's Blacklighttoernooi jeugd

Klik op de foto om meer foto's van het gave blacklighttoernooi van de jeugd te bekijken:

2018 02 15 blacklight toernooi

17 februari halve finale NOJK

Het programma voor de volgende ronde: 1/2 finale NOJK is bekend.
JC1 speelt in poule JC03. Ze spelen op zaterdag 17 februari om 11.00, 12.00 en 15.00u. Wanneer ze eerste van de poule worden, zijn ze direct door naar de finale. De nummers 2 en 3 spelen nog een extra wedstrijd en de winnaar plaatst zich ook.

Kom jij ook aanmoedigen? We zien je graag op 17 februari vanaf 11.00u in Sporthal West, Veenslag 72, te Veenendaal.

NB: de Nevobo geeft op site aan dat programma concept is dus check kort voor de 17e nog even op de link de stand van zaken: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/nojk-en-ngjk/

Voor de jongens: heel veel succes !

11 maart halve finale beker

Het programma voor de volgende ronde: 1/2 finale beker is bekend.
H1 en JC1 spelen beiden op zondag 11 maart in de sporthal Piushof, Piushof 137 in Panningen.

Jongens C om 12 uur tegen Volley Tilburg.
Heren 1 om 17.15 uur tegen Fit&Fysio/Limac.

Veel succes !

O ja: finale is eventueel op 12 mei in Capelle aan de Ijssel.

VCE/PSV Pre-Carnavalsfeest 3 februari

2018 01 23 Pre carnavals feest 3 februari

 

17 februari Hero – PSV Een goede voorbereiding is het halve…

Met bij sommige nog carnaval in de benen, sommige vers terug van vakantie en sommige net weer koortsvrij traden we afgelopen zaterdag aan tegen Hero uit Herten (dorpje net naast Roermond). Bij het inslaan geen wolkje aan de hemel, alles ging soepeltjes. Dat veranderde echter vanaf het eerste officiële fluitsignaal. Door onrustig spel en het vergeten te scoren stond er snel een 9-4 achterstand op het scorebord. Tijd om de rust te pakken en aan het werk  te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Door hard werken, een goede passing en slim scoren werd de stand gelijk getrokken tot 15-15. Daarna werd het spannend, dan pakten onze heren de voorsprong, dan weer de thuisploeg. Uiteindelijk 24-24. Een foutservice van de kant van PSV. 25-24. Daarna door een goede service van Hero onze jongens onder druk en werd de bal niet gescoord waarna Hero het afmaakte. De 1e set ging naar Hero met 26-24.

De 2e set begon iets beter. We hielden ze redelijk bij, maar wel elke keer met enkele punten achterstand. Eigenlijk was het de hele set niet het spelletje wat onze heren zo goed kunnen spelen. Passing hoog en uit het net houden, zuivere set-up en dan snoeihard binnenslaan. Dit kwam er zelden uit. De passing lag onzuiver, reden om te kijken of de 2e libero Joppe hier verandering in kon brengen. De setups lagen niet helemaal lekker en onze aanvallers konden dit niet fatsoenlijk opgelost krijgen. De enige uitzondering hierin was Marvin die nog structureel tot scoren kwam. 25-20 en 2-0 achter.

De trukendoos werd wederom open getrokken in de 3e set. Albert kwam erin op de spelverdeler positie en Ale kwam in de plaats van Tijn tussen de lijnen, ook kwam onze vaste libero Jasper weer het veld in. De pass werd iets beter gedurende het begin van de set en de setjes naar de buitenkant kwamen ook beter aan. Hierdoor kwam er weer wat vuur in het spel van onze heren en het blok begon ook wat beter te presteren. In de cruciale fase aan het einde van de set werd er echter in 4 servicebeurten 3 maal fout geserveerd en vielen er een aantal mooie services van Hero net binnen de lijnen. 25-21 op het bord en verlies van de wedstrijd als gevolg. Op naar de laatste set om toch nog met een puntje uit Limburg te vertrekken.

Een nieuwe set en een nieuwe opstelling. Koen v Dommelen weer terug als spelverdeler en Joppe als vaste libero tussen de lijnen. Vanaf het begin was er zowel in als uit het veld geen vertrouwen in een goede afloop van de set. De passing was matig en er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. Halverwege werd ook de laatste hoop op overwinning eruit gewisseld. De enige aanvaller die tussen de lijnen stond die nog enigszins tot scoren kwam werd eruit gewisseld. Marvin eruit en Albert erin. Hierdoor stortte het laatste stukje verzet van onze jongens in met als gevolg een 25-17 uitslag 4-0 verlies in Herten. Hierdoor zijn zowel de nummer 2 als 3 op de ranking ons voorbij gegaan. Vanaf een 3e plaats gaan we aanstaande zaterdag knokken tegen de nummer 2 om weer een plekje te stijgen. Dit keert thuis om 19:00 tot dan trouwe lezers!

Een goed begin bleek zeker niet het halve werk

Deze zaterdag, 3 februari, mocht Dames 1 in eigen huis aantreden tegen ADC DS2. De uitwedstrijd wonnen we met 3-1 van ze. Je zou dus zeggen: gewoon dat even herhalen. Het liep echter wat anders.

Lees meer...

3 februari PSV - Weert Beter een natte l*l dan afgedroogd worden

Het is zover, de 1e test voor onze mannen. Een nieuw en versterkt VC Weert komt op bezoek, de nummer 4 van de huidige stand, het enige wat we weten is dat ze ADC thuis 3-1 hebben verslagen. Na jaren afwezigheid straalt Rogier als nieuwe spelverdeler bij de bezoekers na een tijdje bij Maaseik gespeeld te hebben op hoog niveau. Makkelijk zou het zeker niet worden vandaag, dat was één ding wat zeker was.

De eerste set begonnen onze heren onzeker. Veel eigen fouten en weinig druk zorgde binnen korte tijd voor een 9-18 achterstand. Verloren zaak zou je zeggen. Echter was niets minder waar, onze jongens knokte voor wat ze waard waren en kwamen nog akelig dichtbij de winst de 1e set. De achterstand was echter te groot en de set werd met 21-25 verloren.

Nou, goed geëindigd betekend een goede start, en dat was op deze zaterdag zeker waar. Onze heren schoten in de 2e set uit de startblokken. Nu was het Weert die geen raad wist met de intensiteit waarmee PSV speelde. PSV toonde zich op alle vlakken de betere en trok de set snel naar zich toe. Op het einde van de set kakte onze jongens even in, maar toch werd uiteindelijk de set makkelijk met 25-14  binnen geharkt. 1-1

De daarop volgende set volgde in het begin hetzelfde beeld als de 2e, PSV zette druk, en doordat Bouke binnen een paar ballen via de handen van de passer-loper van de tegenstander touche-uit sloeg werd deze na een succesvol blok van Bouke zo boos dat hij het nodig vond om de antenne van het net te slaan. Direct rood natuurlijk, maar na overleg met zijn collega besloot onze scheidsrechter dat een vermanende toespraak en geel wel voldoende straf was. De jongen werd hierop ook nog naar de kant gehaald door zijn coach. 3e set in de pocket, zo leek het, en dat dachten onze heren in het veld blijkbaar ook. Want stukje bij beetje werd de ruime voorsprong van 12-6 af gegeven aan de bezoekers. Bij 23-24 achter zette PSV weer de tanden erin en kwamen ze gelijk tot 24-24, helaas moesten ze toch hun meerdere erkennen in de bezoekers en met 24-26 werd de 3e set verloren.

Tijd om de neuzen snel dezelfde richting weer in te krijgen, want zoals Obi de dag ervoor al onder de douche zei nadat hij erachter kwam dat hij zijn handdoek vergeten was… Beter en natte L, dan afgedroogd te worden in eigen huis! Met die instelling doken onze jongens de 4e set in, en na een achterstand van 4-6 werd er korte metten gemaakt met de bezoeker, op naar de 5e set na een mooie 25-15 overwinning in de 4e set.

De beslissende set begonnen onze heren sterk en met 7-4 op het bord leek er niets aan het handje. Die voorsprong was even later weg en met 8-7 voor wisselde de teams van kant. De heren van Weert waren, zo kwamen we erachter, fysiek de mindere en PSV kreeg het uiteindelijk voor elkaar de set rustig uit te spelen. Bij een stand van 14-12 ging de set-up naar Albert, die zich naar eigen zeggen; “op zo’n punt 2meter 5 voelt”, BAM! Nog steeds ongeslagen in eigen huis met in totaal nu 3 sets verlies in totaal.

Na de carnavalsvakantie zijn we bij jullie terug met een wederom belangrijke uitwedstrijd tegen Hero uit Herten de huidige nummer 4 van de ranking nadat ze de nummer 2 hebben verslagen. 

27 Januari, VC Volt – PSV Goed genoeg

Voor afgelopen zaterdag stond een lastige wedstrijd op het programma. Als we naar de stand kijken is het de nummer 2 tegens de nummer 9. Dit zou een 0-4 moeten zijn voor de nummer 2. Echter heeft Volt thuis nog nooit met 0-4 verloren. Tegen alle tegenstanders hebben ze elke wedstrijd puntjes gepakt. Met dit in het achterhoofd reisden onze heren af naar Cuijk.

De 1e set gingen onze heren voortvarend van start, maar onze tegenstander ook. Het ging gelijk op tot ongeveer 10-10. Daarna sloeg PSV een gat door een paar mooie servicebeurten. Koen Scholten werd uit het veld gehaald voor onze laatkomen Bouke en de set werd redelijk makkelijk met 17-25 binnen gesleept.

De 2e set werd er redelijk snel een gat geslagen met de thuisploeg en na wat ups en downs en een voortreffelijke aanval van Marvin die op de wenken werd bediend door Koen v Dommelen werd de 2e set ook makkelijk binnen geharkt met 16-25.

Het begin van de 3e set leek het erop dat dit ook een makkelijke set ging worden. Vanaf het begin werd er druk gezet en kwam Volt niet echt aan spelen toe. 0-5 op het bord en niets aan het handje. Echter even later stond het 8-7 voor de thuisploeg. Paniek in het veld alom. Algehele malaise. Volt rook een kans en ging er nog harder voor. Dankzij het goed samen blijven werken en terug te gaan naar de basis, een goede passing, rustige doordachte setupjes en het verzorgen van de aanval werd de set met 21-25 door PSV gewonnen.

In de 4e set bleek dat de tank een heel eind leeg was bij enkele van onze jongens. Koen Scholten sloeg geen deuk meer in een pakje boter, Marvin had moeite om te scoren en ook de set up en passing werden minder zuiver. Bij Volt lukte ineens alles. Elke bal die eerst hard uit werd geslagen raakte nu net een handje. Door de vechtlust van Volt werd er aan de kant van de thuisploeg extra hard gewerkt terwijl aan de kant van onze jongens het iets minder werd. Gevolg, Volt kwam op voorsprong en gaf dit niet meer af. De set werd met 25-17 gewonnen. Wederom geen 0-4 in de thuishal van Volt.

De nummer 1 plek herovert, doordat ADV verliest in Weert met 3-1. We staan nu gelijk met ADC met 1 wedstrijd minder gespeeld. Over Weert gesproken trouwens, we mogen tegen dit team aantreden aanstaande zaterdag. En we hebben wat goed te maken, ons enige 4-0 verlies was daar in de uitwedstrijd. Het beloofd een spektakel te worden! Tot zaterdag trouwe lezers!

Voor afgelopen zaterdag stond een lastige wedstrijd op het programma. Als we naar de stand kijken is het de nummer 2 tegens de nummer 9. Dit zou een 0-4 moeten zijn voor de nummer 2. Echter heeft Volt thuis nog nooit met 0-4 verloren. Tegen alle tegenstanders hebben ze elke wedstrijd puntjes gepakt. Met dit in het achterhoofd reisden onze heren af naar Cuijk.

De 1e set gingen onze heren voortvarend van start, maar onze tegenstander ook. Het ging gelijk op tot ongeveer 10-10. Daarna sloeg PSV een gat door een paar mooie servicebeurten. Koen Scholten werd uit het veld gehaald voor onze laatkomen Bouke en de set werd redelijk makkelijk met 17-25 binnen gesleept.

De 2e set werd er redelijk snel een gat geslagen met de thuisploeg en na wat ups en downs en een voortreffelijke aanval van Marvin die op de wenken werd bediend door Koen v Dommelen werd de 2e set ook makkelijk binnen geharkt met 16-25.

Het begin van de 3e set leek het erop dat dit ook een makkelijke set ging worden. Vanaf het begin werd er druk gezet en kwam Volt niet echt aan spelen toe. 0-5 op het bord en niets aan het handje. Echter even later stond het 8-7 voor de thuisploeg. Paniek in het veld alom. Algehele malaise. Volt rook een kans en ging er nog harder voor. Dankzij het goed samen blijven werken en terug te gaan naar de basis, een goede passing, rustige doordachte setupjes en het verzorgen van de aanval werd de set met 21-25 door PSV gewonnen.

In de 4e set bleek dat de tank een heel eind leeg was bij enkele van onze jongens. Koen Scholten sloeg geen deuk meer in een pakje boter, Marvin had moeite om te scoren en ook de set up en passing werden minder zuiver. Bij Volt lukte ineens alles. Elke bal die eerst hard uit werd geslagen raakte nu net een handje. Door de vechtlust van Volt werd er aan de kant van de thuisploeg extra hard gewerkt terwijl aan de kant van onze jongens het iets minder werd. Gevolg, Volt kwam op voorsprong en gaf dit niet meer af. De set werd met 25-17 gewonnen. Wederom geen 0-4 in de thuishal van Volt.

De nummer 1 plek herovert, doordat ADV verliest in Weert met 3-1. We staan nu gelijk met ADC met 1 wedstrijd minder gespeeld. Over Weert gesproken trouwens, we mogen tegen dit team aantreden aanstaande zaterdag. En we hebben wat goed te maken, ons enige 4-0 verlies was daar in de uitwedstrijd. Het beloofd een spektakel te worden! Tot zaterdag trouwe lezers!

Het lukte net niet

Deze zaterdag, 27 januari, mocht Dames 1 aantreden tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans DS2 in Uden. Eerder dit seizoen wonnen we al van ze, dus we zouden hard gaan werken om dat vandaag ook weer voor elkaar te krijgen.

Lees meer...

VCE/PSV staat voor Volleybal Combinatie Eindhoven / Philips Sport Vereniging. De vereniging werd op 13 juni 1985 opgericht na een fusie tussen PSV-volleybal en CW Rust Roest.
De doelstelling van het bestuur is om de bijna 400 leden van VCE/PSV met plezier te laten volleyballen. Dat houdt in dat er aandacht is voor recreanten en ook ruimte is voor ambitie in de Nevobo competitie. VCE/PSV wil de leden goed volleybal aanleren. Vandaar dat opbouw vanuit de jeugd prioriteit krijgt.