MC2 is kampioen

Vanmiddag is MC2 kampioen geworden! Ze speelden een uitwedstrijd tegen BVC Bergeijk en wonnen deze overtuigdend met 4-0.

Van harte gefeliciteerd meiden!

2017 12 09 MC2 kampioen

 

Trainerscursus

Trainerscursus small

 

28 december Oliebollentoernooi

Oliebollentoernooi small

 

Jaarlijks terugkerend Oliebollen Toernooi

Donderdag 28 december 2017, Sporthogeschool, zaal 1,2,3

  • 18:00 - 19:30: CMV, C-Jeugd & B-Jeugd (gratis)
  • 19:30 – 22:30: Senioren, A-Jeugd en oud-leden (€2 pp)

Geef je op bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

10 december 1/8 finale van de beker

Op zondag 10 december 2017 spelen een aantal teams de 1/8 finale van de beker.

  • Heren 1 is vrijgesteld
  • Dames 1 speelt in ’t Hout, Mahoniehoutstraat 9A in Helmond, om 17 uur tegen Polaris
  • Meisjes A speelt in Piushof, Piushof 137 in Panningen, om 17 uur tegen Ledub
  • Jongens A speelt ook in Panningen, om 15 uur tegen Volley Tilburg
  • Jongens C is vrijgesteld

Het programma is ook hier te vinden.

Pubquiz 4 november

2017 11 04 Pubquiz

 

Intens cool

Dit weekend had Dames 1 maar liefst twee wedstrijden op het programma. Zaterdag, 9 december, stond VC Kessel DS1 op het programma. Kessel staat momenteel eerste, maar dat weerhield ons er niet van alles uit deze wedstrijd te halen. Vervolgens speelden we zondag, 10 december, tegen VC Polaris DS1 voor het bekertoernooi. Een derde divisie-team, waar we het ook niet makkelijk tegen zouden krijgen.

Lees meer...

We wisten onszelf niet te belonen

Met Sinterklaas in het vooruitzicht mocht Dames 1 afgelopen zaterdag, 2 december, aantreden tegen Jokers VC DS1, de nummer 2 in onze poule. Waar we twee weken geleden in onze thuishal nog met 3-1 onderuit gingen, hadden we in Maastricht meer punten als doel.

Lees meer...

Bloed, zweet, (verzwikte enkels) en tranen (van geluk) 2 december, Hornerhoff - PSV

December is hier trouwe lezers, de feestmaand is begonnen. Tijd om te starten met het geven van cadeaus, in dit geval aan onszelf. Een kraker stond op het programma en een kraker is wat het was. Onze jongens hebben altijd moeite bij uitwedstrijden om het niveau te halen van de thuiswedstrijden. Dus spannend zou het gaan worden bij deze confrontatie tussen de nummer 1 en 2 van de ranking.

Met een niet helemaal fitte libero in de basis startte onze heren slordig. De heren uit Horn maakte elke side-out en liepen gestaag wat puntjes uit. Bij een stand van 8-6 in het voordeel van de thuisploeg waren onze heren er klaar mee. Door een lekkere servicedruk kwam de passing aan de kant van de heren uit Horn zo slecht dat de spelverdeler het niet meer kon belopen. Onze jongens liepen comfortabel uit naar een voorsprong van 10-15 die de rest van de set niet meer af werd gegeven. 19-25, een goed begin.

De 2e set verliep ongeveer hetzelfde als de 1e, echter werd er niet omgeschakeld maar juist meer fouten gemaakt in de pass en in de aanval. In plaats van even terug te schakelen en terug naar de basis te gaan gingen onze jongens forceren en een beetje op elkaar mopperen. Hierdoor werd het spelletje eenvoudig voor de thuisploeg en de set werd redelijk simpel binnen geharkt met een 25-15 stand voor de heren uit Horn, 1-1.

Voordat de 3e set begon besloot onze coach Luc dat het tijd was om vers bloed in het veld te brengen. Het debut als libero in heren 1 voor Joppe. Dit gaf de impuls die het team nodig had. Door een betere pass in de service dan onze vaste Libero Jasper kon onze spelverdeler Koen de balletjes beter verdelen waardoor Horn het moeilijker had hun (erg goede, maar langzame) blok te zetten en bleven de 2 teams op gelijke hoogte. Bij een stand van 16-18 in het voordeel van onze jongens besloot Koen Scholten dat het tijd was voor wat galeryplay. Want aanvallen en direct scoren is toch gewoon saai. Koen sloeg zo hard als hij kon de bal in het blok, die bal kwam net zo hard terug, recht op de neus van Koen, om daarna mooi over het net te krullen net buiten het bereik van de Libero uit Horn, 16-19! En een wissel van Koen, die de rode rivier de Nijl inmiddels uit zijn neus had stromen. Onder begeleiding van Jasper naar de kleedkamer om deze rivier te stollen… Ondertussen ging Albert op de plaats van Koen rustig door met puntjes scoren, en na een spannend eind stond er 22-25 op het scorebord. 1-2 voor! Missie geslaagd, niet met 4-0 of 3-1 verliezen! Nu de winst nog!

De 4e set liet hetzelfde beeld zien als alle andere sets. PSV begon met een achterstand en vocht zich hier de hele set tegenaan. Gedurende de set verzwikte Marvin zijn enkel, maar bleef ondanks dat de balletje inslaan. De spelverdeler aan de andere kant had een geweldige service, en deze bleek bij een stand van 22-22 beslissend. Door 2 directe punten en een slechte pass die makkelijk kon worden geblokkeerd haalde Horn de 4e set binnen.

De 1e 5e set van dit seizoen. Tijd voor een 100% score. Marvin eruit voor Albert en door stampen! Echter stond het binnen no-time 7-2 in het voordeel van Horn. Na een goede servicebeurt van Tijn stond het 8-6. En na een heerlijke servicebeurt van Bouke (dubbele wissel kon hem zelfs niet stoppen) stond het 9-12. Koen Scholten was inmiddels terug gebracht in het team, en dankbaar hiervoor konden we zeker zijn. Van de laatste 6 punten sloeg Koen er beheerst, hoog in of over het blok 4 binnen. Het laatste punt kwam na een geweldige servicepass van Joppe op naam van Albert, die via de handjes van de libero het dak raakte. De ontlading was enorm! (hier is videomateriaal van) Een geweldig resultaat op bezoek in Horn en de 1e plek hierdoor weer in Handen.

Volgende week de hekkensluiter op bezoek, 9 december, thuis in Eindhoven om 19:00. Tot dan trouwe lezers!

Een vroege kerstfilm voor Dames 1

Deze zaterdag, 25 november, speelde Dames 1 haar thuiswedstrijd tegen VC Olympia DS 2. Beide ploegen staan ongeveer even hoog op de ranglijst, dus garantie op een spannende wedstrijd.

Lees meer...

25 november PSV – Ledub Rood/blauw tegen blauw/rood

Met een libero die van de energydrank nog recht overeind stond en een diagonaal in de basis die de training de vrijdag ervoor niet had af gemaakt begonnen onze heren de wedstrijd. Niet echt een fijne gedachte. Zeker niet als het voor het publiek niet echt duidelijk wie wie was? De heren van PSV speelde uiteraard in het vertrouwde rood, maar waarom stond er een speler van PSV bij de bezoekers uit Budel in het veld? En waarom stond er een speler met het blauw van Ledub bij PSV in het veld? Dat moet de gedachte zijn geweest op de tribune, want dat was zeker het beeld in het veld in het begin. Er was onduidelijkheid hier en daar, en de 2 teams vochten om elk punt en hielden de stand redelijk gelijk. Spannend begin, onze heren konden tegen dit team niet direct een voorsprong op het bord zetten. Bij 10-10 veranderde dit beeld. Onze jongens begonnen door een constante passing en een goede aanval van zowel Koen Scholten en Marvin puntjes binnen te harken. In de verdediging kregen de heren wat meer grip op de aanval van Budel en hierdoor werd er een gaatje geslagen wat steeds groter werd. Zonder al te veel problemen werd de 1e set met 25-18 binnen geslagen.

De ontlading was te zien, want in de 2e set begon PSV sterk. Er werd direct een gat geslagen (letterlijk, de gaten zitten nog steeds in de vloer, bedankt he Koen en Marvin, volgend jaar de contributie hoger hierdoor) en de heren speelden ontspannen en goed. Door wat aanwijzingen vanaf de kant stond het blok ook steeds beter. Zouden de heren hierop hebben getraind? Alle tekenen verraden het. En bij een voorsprong van 20-13 leek de 2e set makkelijk te worden binnen gehaald door onze jongens. Niets was minder waar, want deze gedachte leek ook te heersen in het veld en de bezoekers kwamen op het einde nog akelijk dichtbij. De achterstand was gelukkig te groot om nog in te halen en met 25-20 stond het 2-0.

In de 3e set begon Bouke in de basis nadat we in de voorgaande sets hadden mogen genieten van onze spelverdeler op de passerloper positie. Door deze wijziging wist Ledub niet meer hoe het blok gezet moest worden. Koen sloeg diagonaal of over het blok heen, en Bouke sloeg rechtdoor of via de handjes uit. De verwarring was teveel voor onze bezoekers, en ondanks dat ze deze set het beste spel van zichzelf lieten zien was het PSV welk na een korte achterstand in het begin de touwtjes in handen had. Met weer wat problemen aan het einde van de set was het uiteindelijk PSV welke de 3-0 op het bord zette met een eindstand van 25-21.

Tijd om ook nog het bonuspuntje binnen te sprokkelen, Ledub had dit jaar nog nooit met 4-0 verloren, dit ging de 1e keer worden. Zo laadden onze jongens zichzelf nog één keer op. Er werd direct een gaatje geslagen, maar bij 12-10 in het voordeel van PSV werd het verzet gebroken bij de bezoekers. Bij een stand van 18-11 werd de moegestreden diagonaal Marvin naar de kant gehaald. En bij 19-12 werd ook de libero Jasper eruit gehaald. Onze coach had door dat energydrank geen werktijd heeft van langer dan 1,5 uur. Het zag er amusant uit, onze oude jongens uitgeteld op de bank zittend en de teamoudste Guus die nog fier overeind stond aan te moedigen.  Onze heren lieten Budel nog wel iets dichterbij komen, maar door constant volleybal, een prima defence (heel goed Kevin, een midden die zelfs balletjes opduikt), een goed blok en het goede aanvallend werk was er geen twijfel over mogelijk. 25-19 en een verdiende 4-0 overwinning!

Volgende week uit tegen de nummer 2, Hornerhof uit Horn. Dat wordt een kraker! Tot volgende week trouwe lezers!

VCE/PSV staat voor Volleybal Combinatie Eindhoven / Philips Sport Vereniging. De vereniging werd op 13 juni 1985 opgericht na een fusie tussen PSV-volleybal en CW Rust Roest.
De doelstelling van het bestuur is om de bijna 400 leden van VCE/PSV met plezier te laten volleyballen. Dat houdt in dat er aandacht is voor recreanten en ook ruimte is voor ambitie in de Nevobo competitie. VCE/PSV wil de leden goed volleybal aanleren. Vandaar dat opbouw vanuit de jeugd prioriteit krijgt.