PS.Verenigingsnieuws januari 2016

 

PS.Verenigingsnieuws jan 2016

Lees meer...

Laatste kans op een VCE/PSV bidon

Ná het succes van de bidonverkoop op 3 oktober j.l. hebben we de actie een vervolg kunnen geven. Er is een ronde gemaakt langs de recreanten en de CMV-leden. Inmiddels lopen heel wat teams/spelers rond met deze prachtige bidon.

 

Heb jij, ondanks alles, de bidonactie gemist en alsnog interesse in deze te gekke VCE/PSV bidon (à € 5,-) dan is nu je laatste kans. Er zijn er nog een aantal beschikbaar. Tevens zijn er nog bidontassen (à € 5,-) op voorraad.

 

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan nemen we contact met je op.

  

Je steunt hiermee tevens de vereniging.

 

Maar let op: OP is nu ook echt OP

 

Vacatures

Vele handen maken licht werk. Daarom zijn we op zoek naar leden/ouders die de vereniging kunnen ondersteunen bij de volgende activiteiten. Alle functies zijn op vrijwillige basis, vragen soms wat meer en soms wat minder tijd maar zijn zeker ook in een druk leven prima te integreren!

Acquisiteur    -    CMV trainer/assistent

Websitebeheerder    -    Contentbeheerder website

vacatures

 

Lees meer...

Doorslaand succes bidonactie

De bidonactie (mede mogelijk gemaakt door de Vastelastenbondlogo), die op 3 oktober van start ging, bleek een doorslaand succes te zijn! Er ontstond een ware run op onze verenigingsbidons. Vóór het eind van de dag was de voorraad grotendeels verkocht.

Wegens dit grote succes zijn we bezig om te kijken of we deze actie een vervolg kunnen geven.

Als dank voor de sponsoring werd op 5 oktober één exemplaar overhandigd aan onze sponsor.

bidonvastenlastenbond

 

De Sponsorcommissie

 

 

Kalender update

Bekijk snel de kalenderitems en schrijf ze in je agenda!

 

Wanneer Wat is er te beleven Waar gebeurt het
30 oktober – 20.30u Algemene Leden Vergadering Fontys Sporthogeschool
20 november – 19.30u Picture Hunt Eindhoven centrum
28 november Sinterklaas komt langs – voor alle kinderen (ook die niet volleyballen) van alle leden (Nevobo+recreatie). Fontys Sporthogeschool
Eind december Oliebollentoernooi Fontys Sporthogeschool
22 januari 20.00u Bowlen Een bowlingcentrum in de buurt van Eindhoven
5 maart 21.00u Pubquiz Sportfoyer Eindhoven
23 april 18.00u Einde seizoen barbecue gevolgd door feest Sportfoyer Eindhoven
27, 28 en 29 mei Jeugdkamp! D'n Hazelaar,  Eersel

 

 

 

 

Krappe winst voor Dames 1

Afgelopen zaterdag, 30 januari, speelde Dames 1 de uitwedstrijd tegen Bladel DS 1. In de eerste helft verloren we met 3-1, dus we waren gebrand op revanche.

Lees meer...

Vijf punten na pittige stamppot

Na een druk weekend met twee intensieve (top)wedstrijden had de eerste trainingsavond afgelopen week de invulling van een ‘dagje rust’. We werden door Peter uitgenodigd om bij hem te komen eten en er een gezellige avond van te maken met z’n allen. Maartje en Simone (Moon) kwamen helpen met koken. Er zijn lekkere dingen gemaakt: lasagne, boerenkool, babi ketjap en een Spaanse broodschotel. De boerenkool bleek lichtelijk pittig, wat ons een leuke blik op het gezicht van Sterre bezorgde. Ook Simone, die dit lekkers had gemaakt, kwam even later tot eenzelfde conclusie. Vervolgens kwam er nog een heerlijk dessert op tafel: een frambozen-trifle. Om ons te vermaken (of gewoon voor Peters eigen vermaak) had Peter een aantal leuke inzichtspelletjes, waar we ons toch wel lange tijd mee hebben kunnen bezighouden. Al met al, een gezellige avond en goed voor onze teambuilding!

 

Na een goede training donderdag mochten we er zaterdag weer tegenaan! VCE/PSV DS 1 vs. ODI DS 3. Door wat uitloop van de wedstrijden voor ons begonnen we iets later dan gepland aan onze warming-up. We startten de 1e set goed. We gingen er vol overheen en ODI had weinig kans: 25-13 voor ons. De 2e set kwamen we niet echt in ons spel, waardoor we heel lang gelijk op gingen. We maakten het onszelf onnodig moeilijk, en het werd daardoor wel erg spannend! ODI kreeg hoop en ging er vol voor. Het lukte ons gelukkig toch om de set binnen te halen met 25-23. Dit was volgens Peter die ene waarschuwing die je in een wedstrijd kunt krijgen. Dit moesten we ons niet nog een keer laten gebeuren! ODI was merkbaar ontdaan van het nét niet winnen van de set; het geloof leek een beetje weg. De 3e set hielden we dan ook redelijk gemakkelijk onze voorsprong, wat resulteerde in een 25-16 winst. De laatste set kregen we al direct een ruime voorsprong. Ondanks dat hun libro veel verdedigde, was PSV toch te sterk voor ODI. Dit hebben we de laatste set maar even duidelijk gemaakt met een uitslag van 25-10. ODI mocht naar huis met 0 puntjes.

 

Komende zaterdag staat Bladel DS 1 op het programma. Ook zij hebben afgelopen weekend goed gescoord met 5 punten tegen Hands up DS 2. Flink aan de bak dus!

Vechten

Afgelopen weekend speelde Dames 1 twee wedstrijden. 16 januari voor de competitie tegen Phoenix DS1 in Zaltbommel en 17 januari de kwartfinale van de beker tegen Argos DS1 in Meijel.

Lees meer...

-Goed begin van het nieuwe jaar-

MATCHDAY!!!!!!!!!

Zaterdag 9-1-2015 stond weer een mooi wedstrijd op het programma VCE/PSV DS1- Nuvo’68 DS1.

Om 17.00 uur stond de wedstrijd gepland.

Voor de wedstrijd waren wij als team op tijd in de zaal aanwezig om de wedstrijd van meisjes B1 te bekijken en om aan te moedigen.  Met 4-0 wonnen de meiden en werden daarmee kampioen in de 1e klasse G. Van harte gefeliciteerd meiden.

Super gemotiveerd door deze uitslag gingen wij onze wedstrijd tegemoet.

 4-0 was de voorspelling volgens de Nevobo. Deze enorme druk die de Nevobo ons oplegt moest wel worden waargemaakt.

De tribune zat afgeladen vol met supporters die een leuke wedstrijd verwachten. De temperaturen stegen tot tegen de 35 graden grens. Heerlijke temperatuur om mee te sporten. Wij zijn het gewent  maar de tegenstander absoluut niet. Voordeel voor ons ,dus!!!!!!!!!

1-0

De eerste set ging idd. naar ons, met 25-13 ging het qua uitslag wel goed maar echt vanzelf ging het niet. Nuvo speelde matig maar wij konden het niet  gemakkelijk afmaken ondanks wat de score doet vermoeden.

De wedstrijd werd wederom door de camera opgenomen. Positie inname, klaar maken voor de aanval, looplijnen, inzicht, enthousiasme, alles werd geregistreerd. In het team is er waarschijnlijk niemand mee bezig, maar de trainer kan er veel informatie uithalen om er een potentieel kampioensteam van te smeden.

Maar goed……. 2e set.

Net zo als de eerste set + . 25-14 en dus 2-0. Er waren een paar neus gerichte aanvallen aanwezig die de weerstand van de tegenstander wel moesten verminderen.

Echter niets was minder waar de derde set ging met 25-20 naar ons.

3-0

De 4e set was eigenlijk maar een formaliteit, maar dat extra punt is wel lekker.

Met 25-13 ging ook deze set naar ons. 4-0 en 5 punten in de pocket.

Volgende wedstrijd, op 16 januari,uit tegen Phoenix DS1. We kijken er naar uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Winst voor Dames 1!

Op zaterdag 19 december stond de laatste wedstrijd van 2015 op het programma.

De Dames mochten het opnemen tegen de nr 2 van de ranglijst Hands Up D2, onze dames staan zelf iets lager dus alle kans om een plaatsje te stijgen.

Genoeg metale voorbereidings tijd want na een lange wedstrijd van meisjes B2 en D2 kon de wedstrijd pas beginnen om kwart voor 6. En de dames hadden er zin in, er ontstond al snel een kleine voorsprong die de dames niet meer uit handen gaven. Een sterke service en een paar prachtige aanvallen zorgden voor winst in de eerste set, 25-18.

De tweede set gingen we lekker door, we bleven goed spelen, maar de tegenstander kwam beter in het spel, begon beter te verdedigen en maakte ook een paar goede sevicebeurten. Gelukkig bleven we bij de les en slaagden er in deze set naar ons toe te trekken met 26-24 . Na de tweede set stonden we 2-0 voor.

De derde set was spannend, de set ging gelijk op, Hands Up kwam beter in het spel maar wij roken de overwinning en waren niet van plan deze af te geven. We hebben als team staan vechten en vele ballen van de grond gehaald. En gelukkig niet voor niets, ook de derde set wisten we binnen te halen met 25-23.

Natuurlijk wilden we voor de 4-0 gaan, wat is er mooier dan het jaar afsluiten met een klinkende overwinning! Maar helaas, het gevecht van de 3e set zat ons in de benen en dat konden we in de 4e set niet voortzetten. Hands Up wilde natuurlijk ook niet afgedroogd worden door ons, dus zij hebben alles op alles gezet voor de laatste set. Helaas voor ons verloren we de 4e set met 18-25.

Maar het was mooie afsluiting van het jaar 3-1 winst!

Ons voornemen voor volgend jaar: Winnen!

We spelen weer op 9 januari om 17.00 in onze thuishal. Jullie zijn van harte welkom!

VCE/PSV staat voor Volleybal Combinatie Eindhoven / Philips Sport Vereniging. De vereniging werd op 13 juni 1985 opgericht na een fusie tussen PSV-volleybal en CW Rust Roest.
De doelstelling van het bestuur is om de bijna 400 leden van VCE/PSV met plezier te laten volleyballen. Dat houdt in dat er aandacht is voor recreanten en ook ruimte is voor ambitie in de Nevobo competitie. VCE/PSV wil de leden goed volleybal aanleren. Vandaar dat opbouw vanuit de jeugd prioriteit krijgt.