Met Sinterklaas in het vooruitzicht mocht Dames 1 afgelopen zaterdag, 2 december, aantreden tegen Jokers VC DS1, de nummer 2 in onze poule. Waar we twee weken geleden in onze thuishal nog met 3-1 onderuit gingen, hadden we in Maastricht meer punten als doel.

Voordat we onze verre tocht naar Maastricht inzetten, werden onze buiken gevuld met heerlijke soep. Daar zou het in ieder geval niet aan gaan liggen. Eenmaal in Maastricht aangekomen hebben we eerst onze terugreis veilig gesteld door de parkeergarage direct maar weer te verlaten. Gelukkig konden we al snel aan de wedstrijd beginnen.

Bij het inlopen werd al snel duidelijk dat de vloer in de sporthal bovengemiddeld glad was, maar dat weerhield ons er niet van de eerste set goed te beginnen. We pakten direct de voorsprong en wisten deze goed vast te houden. Tot Jokers halverwege de set een paar series wist te maken en het bij de 17 punten weer gelijk stond. We wisten de draad weer op te pakken en deze set goed af te maken: 19-25.

Dat was een lekker begin. Nu doorgaan dus! Maar Jokers staat niet voor niets tweede en wist al snel een voorsprong te pakken. En bij een stand van 22-16 voor onze tegenstander, waren de winkansen van deze set misschien niet zo groot meer voor ons. Maar we gaven ons niet zomaar verloren en vochten voor wat we waard waren. Helaas was het gat twee puntjes te groot, waardoor we deze set nipt aan onze tegenstander moesten laten: 25-23.

1-1, dat wel, maar het was duidelijk dat alles mogelijk zou zijn vandaag. Vol enthousiasme gingen we de derde set in, wat resulteerde in een lichte voorsprong. We wisten onze servicedruk van de eerste set niet meer te evenaren, waardoor beide ploegen de gehele set gelijk op gingen. Marlijn mocht deze set haar rentree maken. Al dit bracht de stand uiteindelijk op 22-22, waarna Jokers drie punten op rij wist te maken en zo de set wist te winnen: 25-22.

Dan maar voor een vijfde set! Dus alles geven in de vierde set. Helaas wist Jokers ons al snel op een achterstand te zetten. Met door blijven vechten en een lekkere serviceserie van Yannic wisten we ons weer in de set te spelen. Het werd een zeer spannende eindstrijd waar wij uiteindelijk aan het langste eind trokken: 23-25.

Nu al een beter resultaat dan de vorige keer, dus dat was al winst. Maar nu zouden we ook voor de echte winst in deze wedstrijd gaan. We begonnen goed en mochten met een voorsprong van vier punten van helft wisselen. We raakten echter in een dipje waardoor Jokers weer kon aansluiten. We wisten onze voorsprong niet meer terug te pakken en zo was het Jokers die deze set en dus de wedstrijd naar zich toe trok: 15-11.

Een nipt 3-2 verlies helaas. Dus wederom geen winst op Jokers van Sinterklaas. Na een drankje en een snelle douche in Maastricht, hadden we nog een flinke terugreis in het vooruitzicht.
Volgende week mogen we maar liefst twee wedstrijden spelen. Allereerst mogen we zaterdag punten van de nummer 1 gaan stelen. We spelen 9 december om 17.00u tegen VC Kessel DS1 in onze thuishal. We hadden kansen tegen de nummer 2, dus ook tegen de nummer 1 gaan we vol in de aanval. Daarnaast mogen we zondag 10 december om 17.00u in Helmond laten zien dat we nog niet moe zijn gestreden. We mogen dan in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen VC Polaris DS1 aantreden. Polaris speelt een klasse hoger dan wij, maar we gaan ons best doen te stunten. Met jullie support gaan we in ieder geval voor de winst van drie setpunten. Jullie zijn op beide dagen van harte welkom ons te komen aanmoedigen!