Dit weekend had Dames 1 maar liefst twee wedstrijden op het programma. Zaterdag, 9 december, stond VC Kessel DS1 op het programma. Kessel staat momenteel eerste, maar dat weerhield ons er niet van alles uit deze wedstrijd te halen. Vervolgens speelden we zondag, 10 december, tegen VC Polaris DS1 voor het bekertoernooi. Een derde divisie-team, waar we het ook niet makkelijk tegen zouden krijgen.

Allereerst zaterdag. Geflankeerd door onze twee CMV’ers begonnen we aan de eerste set. Deze set liep echter net iets anders dan we gehoopt hadden. We maakten net iets te veel eigen fouten waardoor we aan het eind van de set net tekort kwamen: 21-25.

Het was dus wel duidelijk dat we wel degelijk kansen hadden vandaag. Dus vol goede moed gingen we de tweede set in. Dat resulteerde meteen in een kleine voorsprong die we alleen maar uit zouden breiden. We werkten hard en werden enigszins geholpen door Kessel die bijna vaker in het net serveerde dan in ons veld. Wij bleven echter lekker doorgaan en wisten zo deze set met ruime cijfers binnen te halen: 25-15.

De derde set was weer wat spannender. We pakten wederom een kleine voorsprong, maar dit keer wist Kessel bij te blijven en gelijk op richting het einde van de set te gaan. We maakten een aantal echt mooie punten na lange rally’s dus we gingen er nog steeds vol voor. Het einde van de set gingen we met een kleine achterstand in. Toen vond Yannic het wel welletjes geweest en serveerde de set uit: 25-21.

Nou, 2-1 voor tegen de nummer 1. In deze vierde set dus meteen vanaf het begin vol de druk erop en deze wedstrijd goed afmaken. Eline had dat uitstekend begrepen en serveerde ons maar gelijk naar een 10-0 voorsprong. Ik begrijp dat dat niet helemaal realistisch klinkt, 10-0 tegen de nummer 1. Gelukkig zijn daar onze trouwe supporters die deze stand graag voor ons op de gevoelige plaat wilden leggen. Dit zouden we dus niet meer uit handen geven. Een paar punten later ging Yannic door waar Eline gebleven was en zo werd onze voorsprong alleen maar groter. Wederom is er bewijsmateriaal van onze mooie voorsprong. En via deze stand maakten we deze set met een groot verschil af: 25-11.

17 12 09

3-1 gewonnen van de nummer 1! Als dat geen goed resultaat is! Vol vertrouwen gingen we dus door naar zondag.

Toen er plots iets meer sneeuw bleek te zijn gevallen dan we misschien van tevoren hadden bedacht, werd na een korte discussie toch besloten het weer te trotseren en ten strijde te trekken tegen Polaris.

De eerste set begonnen we niet slecht. We wisten heel goed bij te blijven bij Polaris en zo nu en dan zelfs de voorsprong te pakken. Dit ging zo door tot ongeveer 15-15. Vanaf dat punt was het helaas Polaris die meer punten begon te maken en zo de set naar zich toe trok: 25-17.

De tweede set verliep vergelijkbaar met de eerste. Tot de helft van de set gingen we gelijk op, maar vanaf toen pakte Polaris het voortouw. Door mijn teamgenoten ben ik geforceerd iets te zeggen over een bal die ik redelijk fraai afblokte, dus bij dezen. Dit mocht echter allemaal niet voorkomen dat Polaris wederom de set won: 25-18.

De derde set begonnen we met een kleine achterstand. Deze wisten we echter heel knap weer weg te werken, waardoor we met een gelijk puntenaantal de laatste fase van de set in gingen. Helaas wisten we wederom het harde werken niet om te zetten in een setwinst, waardoor de set en dus de wedstrijd naar Polaris ging: 25-21, 3-0.

We kunnen dit weekend dus wel omschrijven als ‘intens cool’. Zaterdag doelend op de wedstrijd, zondag meer op de buitentemperatuur. Volgende week mogen we het ‘intens coole’ wat wedstrijd betreft doorzetten. We spelen zaterdag 16 december de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen Fit & Fysio/VC Limac DS1. Om 17.00u mogen we in onze thuishal aantreden. Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!