Deze zaterdag, 16 december, speelde Dames 1 alweer de laatste competitiewedstrijd van 2017. Deze keer was Fit & Fysio/VC Limac DS1 de tegenstander. In onze sporthogeschool trokken we ten strijde.

Nadat we vorige week de nummer 1 hadden verslagen, waren we van plan deze week deze goede reeks door te zetten. Limac stond dan weliswaar geen eerste, maar had wel twee wedstrijden minder gespeeld, waardoor ze effectief toch bovenaan kunnen staan. Onze voorbereiding werd wat verstoord: door de sneeuw liep onze maandagtraining een beetje in t water (ofja, was t maar vloeibaar water…). Dat alles nam niet weg dat we vol enthousiasme de strijd aangingen.

De eerste set gingen beide ploegen gelijk op. We maakten wat te veel eigen fouten, waardoor we deze set aan onze tegenstander moesten laten: 20-25.

Met wat meer lef spelen, dat zouden we gaan doen in de tweede set. Insiders vonden dat we met schijt in ons broek stonden te spelen. Daar zou dus verandering in moeten komen. Wederom lukte dat net niet, waardoor ook deze set naar onze tegenstander ging: 22-25.

Nou, op naar de derde set dus en alles eruit halen! Het wordt een beetje een eentonig verslag, maar deze set wist Limac opnieuw een steeds groter wordende voorsprong te behouden. Met slimme tik-balletjes wisten ze het ons moeilijk te maken en vervolgens wisten wij de ballen niet af te maken: 16-25.

Dan toch zeker één setje pakken! ’t Was echt niet onmogelijk, dus knallen in deze vierde set! Maar helaas, beide ploegen gingen gelijk op, maar het was Limac die deze set en daardoor de wedstrijd winnend af wist te sluiten: 20-25.

Daar had meer in gezeten… Laten we zeggen: volgend jaar beter! Want voor dit jaar zitten de wedstrijden erop voor Dames 1. Hierbij wil ik dus graag iedereen fijne feestdagen wensen! In het nieuwe jaar spelen we op 13 januari om 16.30u tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc DS2 in Stramproy. Hopelijk kunnen we ook in 2018 op jullie support rekenen! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!