De eerste wedstrijd dit seizoen waar met niets minder genoegen zou worden genomen behalve de volle winst. De hekkensluiter (lees Hajraa) tegen de huidige nummer 1 (natuurlijk onze jongens). De eerste keer dit seizoen met toppers vanuit de CMV op de bank en de jongens die ons eerste punt gingen maken.

Na een flinke warming up was het tijd voor onze CMV’ers om de eerste bal te serveren. Dit punt werd door onze jonge spelers ook direct gescoord na een spannende rally. Hoppa! 1-0. En doorstampen. Binnen no-time stond het 20-6 voor PSV, een sterke service, prima verdediging en scherpe aanval zorgden voor punt op punt op punt. Hajraa had gewoonweg niets in te brengen. De setupjes van Albert waren op maat en onze heren gingen rustig door. Op het einde van de set werd het iets slordiger, maar na een korte 15 minuutjes stond er 25-9 op het telbord. De 1e set was voor de koploper.

De 2e set begon slordiger, de passing was iets minder en in de aanval werden er meer foutjes gemaakt. Hajraa bleef hierdoor goed bij. Tot op de stand van 10-10, er werd door 2 goede servicebeurten een flink gat geslagen. 20-12. Nu rustig uitballen, na iets meer dan 15 minuutjes deze keer stond er 25-16 op het bord. 2-0.

Onze jongens voelden dat het gemakkelijk ging, en dat was goed te zien in het veld. Er werd minder hard gevochten, meer foutjes gemaakt en Hajraa kwam zomaar op voorsprong, 9-11 achter. Oei, even de schouders eronder. Joppe kwam als 2e libero het veld in voor de servicepass, en Jasper bleef in de rally’s de passing verzorgen. Dit zorgde voor een klein beetje chaos, maar desondanks werd er wederom door een paar goede servicebeurten het verzet van Hajraa gebroken.25-20 en een mooie 3-0 voorsprong. Nu de laatste set nog.

In deze laatste set was het Joppe die in de rally’s de passing verzorgde en Jasper in de servicepass. Dit zorgde voor zoveel onrust dat de passing redelijk wegviel aan de kant van PSV. Halverwege de set werd er door de coach besloten om de rust terug te brengen in het veld door enkele wissels. Onze jongens stabiliseerde en door wederom goede service en een lagere foutenlast aan het net werd het verzet van Hajraa gebroken. 25-15. Een eenvoudige 4-0 overwinning door geen spectaculair, maar degelijk en constant volleybal.

Aanstaande zaterdag tegen de nummer 5 van de ranking in Maastricht. Jokers is uit altijd een lastige tegenstander en onze jongens zullen er volop voor moeten gaan 16 december om een overwinning eruit te slepen. Succes heren!

Login Form