14 april PSV – Jokers Derde plaats veilig gesteld

Na de nederlaag uit in Budel is het loeispannend in de poule van ons heren 1. De nummer 1 heeft 1 puntje meer dan de nummer 2(PSV) en 3 (Hero) 4 puntjes meer dan de nummer 4 (Weert) en 5 puntjes meer dan de nummer 5 (ADC). Met nog 2 wedstrijden te spelen staat er dus voor de gehele top 5 veel op het spel, wordt het een 1e plek of 5e.

Onze heren wachtte de moeilijke taak om de nummer 6 van de ranking te mogen ontvangen vanuit het verre Maastricht. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat niet alle Jokers er zin in hadden meer dan een uur in de auto te zitten richting Eindhoven. Voordeeltje voor PSV welke na een mooi punt van onze CMV’er van de maand Stefan, volop zijn tanden in de wedstrijd zetten. Vol overgave en zonder twijfel vlamden onze heren erin. En binnen geen tijd stond er een dikke voorsprong op het scorebord. De heren uit Maastricht wisten dat er in de 1e set geen mogelijkheden waren, de set werd dan ook makkelijk binnen geslagen met 25-7.

Een goed begin is het halve werk, niet verslappen nu. Helaas was het hoge niveau van de 1e set lastig vast te houden en werden er hier en daar een paar kleine foutjes gemaakt. Het spelletje werd iets slordiger, maar desondanks kon er lekker gespeeld worden en was de winst nergens in gevaar. 25-18.

De oogjes waren weer open na deze moeizame set en de 3e set was een herhaling van de 1e. Volop vechtlust, een lage foutenlast en wederom werden de bezoekers onder de 10 punten gehouden met een mooie 25-9 winst.

Kat in het bakkie, nu de laatste set nog. Deze begon voortvarend, 9-4 voor. Tijd om wat wissels in het veld te zetten en de set rustig uit te spelen. Albert kwam erin voor onze niet helemaal fitte Koen v Dommelen en Joppe voor onze libero Jasper. De onrust die toen ineens ontstond had niemand verwacht en op 10-8 kwam Koen weer terug in het veld voor Albert. Er moest geknokt worden deze set om de winst binnen te halen en hoop te houden op de 1e of 2e plaats. Moeizaam en op het tandvlees werd deze set uiteindelijk binnen gesleept met 25-20.

Door het verlies van de nummer 4 en 5 is de voorsprong nu meer dan 5 punten op de nummer 4. De 3e plek is binnen. Bovenin is het nog wel erg spannend. De nummer 1 staat 1 puntje voor op ons en de nummer 3. Volgende week de beslissing. Wordt het kampioen, PD of een 3e plaats. We zullen het over 6 nachtjes slapen weten! Tot dan trouwe lezers, om 19:30 in Urmond tegen ADC.

%d bloggers liken dit: