17 februari Hero – PSV Een goede voorbereiding is het halve…

Met bij sommige nog carnaval in de benen, sommige vers terug van vakantie en sommige net weer koortsvrij traden we afgelopen zaterdag aan tegen Hero uit Herten (dorpje net naast Roermond). Bij het inslaan geen wolkje aan de hemel, alles ging soepeltjes. Dat veranderde echter vanaf het eerste officiële fluitsignaal. Door onrustig spel en het vergeten te scoren stond er snel een 9-4 achterstand op het scorebord. Tijd om de rust te pakken en aan het werk  te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Door hard werken, een goede passing en slim scoren werd de stand gelijk getrokken tot 15-15. Daarna werd het spannend, dan pakten onze heren de voorsprong, dan weer de thuisploeg. Uiteindelijk 24-24. Een foutservice van de kant van PSV. 25-24. Daarna door een goede service van Hero onze jongens onder druk en werd de bal niet gescoord waarna Hero het afmaakte. De 1e set ging naar Hero met 26-24.

De 2e set begon iets beter. We hielden ze redelijk bij, maar wel elke keer met enkele punten achterstand. Eigenlijk was het de hele set niet het spelletje wat onze heren zo goed kunnen spelen. Passing hoog en uit het net houden, zuivere set-up en dan snoeihard binnenslaan. Dit kwam er zelden uit. De passing lag onzuiver, reden om te kijken of de 2e libero Joppe hier verandering in kon brengen. De setups lagen niet helemaal lekker en onze aanvallers konden dit niet fatsoenlijk opgelost krijgen. De enige uitzondering hierin was Marvin die nog structureel tot scoren kwam. 25-20 en 2-0 achter.

De trukendoos werd wederom open getrokken in de 3e set. Albert kwam erin op de spelverdeler positie en Ale kwam in de plaats van Tijn tussen de lijnen, ook kwam onze vaste libero Jasper weer het veld in. De pass werd iets beter gedurende het begin van de set en de setjes naar de buitenkant kwamen ook beter aan. Hierdoor kwam er weer wat vuur in het spel van onze heren en het blok begon ook wat beter te presteren. In de cruciale fase aan het einde van de set werd er echter in 4 servicebeurten 3 maal fout geserveerd en vielen er een aantal mooie services van Hero net binnen de lijnen. 25-21 op het bord en verlies van de wedstrijd als gevolg. Op naar de laatste set om toch nog met een puntje uit Limburg te vertrekken.

Een nieuwe set en een nieuwe opstelling. Koen v Dommelen weer terug als spelverdeler en Joppe als vaste libero tussen de lijnen. Vanaf het begin was er zowel in als uit het veld geen vertrouwen in een goede afloop van de set. De passing was matig en er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. Halverwege werd ook de laatste hoop op overwinning eruit gewisseld. De enige aanvaller die tussen de lijnen stond die nog enigszins tot scoren kwam werd eruit gewisseld. Marvin eruit en Albert erin. Hierdoor stortte het laatste stukje verzet van onze jongens in met als gevolg een 25-17 uitslag 4-0 verlies in Herten. Hierdoor zijn zowel de nummer 2 als 3 op de ranking ons voorbij gegaan. Vanaf een 3e plaats gaan we aanstaande zaterdag knokken tegen de nummer 2 om weer een plekje te stijgen. Dit keert thuis om 19:00 tot dan trouwe lezers!

%d bloggers liken dit: