18 maart 2018 PSV – ActiveRooy Revanche nemen smaakt erg goed

Na de vorige ontmoeting tussen deze 2 teams was er één ding pijnlijk duidelijk geworden. De heren van PSV hadden een dure nederlaag geleden tegen de huidige nummer 11 van de ranking. Door zelf slecht te spelen en mee te gaan in het praatvolleybal van de tegenstander hadden onze jongens 4 punten laten liggen in Venray.

Tijd om dit recht te zetten, en hoe bereid je je hiervoor op voor. Juist! Goed ontbijten. Zo gezegd zo gedaan en Albert had hier een goed idee voor, in het plaatselijke buurthuis authentiek Turks ontbijten. Daar zaten onze heren met aanhang, 14 man (en vrouwen) sterk om van een goede bodem te worden voorzien. Daarna op de vroege zondagochtend door naar de zaal om het centercourt op te bouwen voor deze kraker tussen de huidige nummer 1 en de 2e van onderaan de lijst. Na het inspelen begonnen onze heren sterk aan de 1e set. Een snelle 4-0 voorsprong. Die werd echter direct omgezet door de bezoekers tot een 6-9 achterstand voor de heren van PSV. Even niet wegzakken in de modder en knokkend vooruit was de boodschap vanaf de kant. En onze heren lieten zien waarom ze zo hoog op de ranking staan. Veerkracht en samen hard werken. De achterstand werd snel weg gepoetst tot een voorsprong en daarna werd de set rustig uitgespeeld, 25-15 en 1-0 voor.

In de 2e set begonnen onze heren wederom sterk, maar lieten ze het daarna weer een beetje lopen. Deze set kwamen ze echter niet meer achter te staan, van 8-1 voor werd het een 10-6 voorsprong en hierna vonden onze heren het nodig om even wat extra gas te geven, onder leiding van een goede service van Bouke, Koen van Dommelen en Tijn werd er voldoende druk gezet waardoor het spelletje van de gasten doorzichtig werd en door een goede verdediging en solide aanval werd deze set simpel naar binnen geslagen, 25-11.

De 3e set was eigenlijk meer van hetzelfde. Slordig begin van de set, en daarna schouders eronder en door een goede service druk zetten en vanuit daar de set rustig uitspelen, 25-15

Een 4e set na 3 zulk eenvoudige setjes is altijd gevaarlijk. En dat sloop er ook wederom een beetje in bij onze jongens. Goed voorkomen, voorsprong weggeven en daarna weer beetje gas erbij om toch een gat te slaan. Van 10-8 voor gingen onze heren naar een comfortabele 22-14 voorsprong en leek er geen wolkje meer aan de hemel te zijn voor de 4-0 winst. Echter maakte ActiveRooy hierna een puntje, geen probleem. Side-out en door. Onze bezoekers maakte hierna nog een puntje, en nog één. 22-17 opeens. Tijd om nog eens de schouders eronder te zetten. Het lukt niet! 22-18, de koppies begonnen een beetje te hangen, de frustraties een beetje te groeien. Gelukkig 23-18. Hierna weer een punt voor de bezoekers die bloed roken en aan de eindsprint bezig waren, 23-19. Tijd om een einde te maken aan deze droom om nog een setje vanuit Eindhoven naar Venray mee te nemen. Door een goede aanval en een geweldige service blijven alle punten in Eindhoven. 4-0 winst.

31 maart de volgende wedstrijd in Budel tegen Ledub om 17:00. Even een weekendje rust en dan vol ertegenaan tegen de blauwen. Tot snel weer trouwe lezers!

%d bloggers liken dit: