3 Maart Fyrfad – PSV Back on track

Na 2 teleurstellende nederlagen op rij tegen Hero uit Herten en Hornerhoff uit Horn was de focus op de training van deze week balans. Eigen spel spelen, terug naar de basis, en zorgen dat de stabiliteit terug kwam. Samenwerken, en niet de koppies laten hangen als het even niet loopt. Daarnaast stond het onze trainer Jeroen nog bij dat als we het blok goed dicht zetten tegen de studenten uit Maastricht dat ze dan op priktocht gingen, dus aandacht aan het blok en de verdediging, stofzuigertraining voor onze libero Jasper die na de training van woensdag bijna niet meer op zijn voeten kon staan.

Met deze solide voorbereiding gingen onze heren beginnen aan de lange toch naar Maastricht. Lekker op tijd om nog een kopje koffie te doen in de bar van het studentensportcentrum. Wat schetste onze verbazing, studenten uit Maastricht drinken geen bier, sterker nog, ze drinken alleen water, want de bar was gesloten tot dinsdag. Het eerste wotdefock-momentje van de dag. Dan maar omkleden en de zaal in, waar het 2e wotdefock-momentje zich direct voor ons openbaarde. Wel een opgebouwd veld, maar geen tegenstander. Tsja dan maar in ons uppie inlopen. Uiteindelijk kwamen de studenten toch aan schuifelen en kon de wedstrijd beginnen!

Het begin van de 1e set, een goede service van onze spelverdeler Koen v Dommelen leidde direct tot een 0-1 voorsprong, helaas daarna een foutservice en 1-1. Onze andere Koen was nog niet helemaal wakker en was net te laat met duiken naar de service van de studenten. Via zijn hoofd tegen het hoofd van Obi en terug op hemzelf. Hij moest hierna door technische mankementen even het veld verlaten. Guus kwam binnen de lijnen om hem af te lossen. Het ging niet zo goed, slordige servicepass, onzuiverheid in de aanval en al snel keken onze heren tegen een 9-5 achterstand aan. Tijd voor een time-out en even de koppen de juiste kant op te zetten. Dit had resultaat, van 9-5 naar 16-16 en daarna doorstomen naar de 19-25. De 1e set binnen.

In de 2e set ging het spelverloop ongeveer hetzelfde. Een lichte achterstand aan het begin van de set en halverwege de set was het uit met de pret en stond er al snel een 19-25 stand op het bord. 0-2.

Door naar de 3e set, waar Albert als nieuwe spelverdeler in het veld kwam. Onzekerheid nam heel even bezit van onze heren, maar eigenlijk was er geen moment in de set waar de winst in gevaar kwam. Op 15-15 kwam Koen weer binnen de lijnen op de spelverdelersplek, en de halve set rust had hem goed gedaan. De setups kwamen perfect en hier werd door onze buitenaanvallers Bouke en Koen Scholten dankbaar gebruik van gemaakt. De ene na de andere bal werd nog net niet binnen de 3 meter lijn gestampt (Koen S) of via de buitenkant handjes touche geslagen (Bouke). Three times a charm zeggen ze in Engeland en deze set werd wederom met 19-25 gewonnen.

In de 4e set stonden de monden van onze heren al op een brede glimlach, winst in de pocket, nu het bonuspuntje. Begin van de set was weer wat rommelig, 5-5. Hierna ging er een schakelaar om, en kreeg Fyrfad de bal niet meer op de grond aan de kant van PSV. Ze gingen hierdoor hun prikvolleybal spelen. Helaas voor de studenten hadden onze heren hier juist op getraind! Onze libero Jasper verdedigde elke bal, een beetje te goed helaas, want het zorgde ook voor een flinke botsing tussen onze libero en Koen S. Jasper geen schade (hard hoofd, ook wel koppig genoemd) Koen S wel een wat pijnlijke arm. Er was in deze set zelfs ruimte voor wat Galary-play, de ene na de andere bal werd binnen gehard door onze aanvallers en de set werd makkelijk met 14-25 binnen gesleept. Volgende week thuis tegen DKJO. Ik zie jullie allemaal weer in onze thuishal om 19:00 beste lezers!

%d bloggers liken dit: