Dames 1 flikt het opnieuw

Deze zaterdag, 24 februari, mocht Dames 1 aantreden tegen VC Kessel DS1 in Kessel. De koploper hadden we in onze thuishal al verslagen, dus dit leek ons een prima aangelegenheid ze ook in Kessel te verslaan.

Na twee weekenden rust te hebben gehad zou je denken dat we helemaal klaar waren voor deze wedstrijd tegen de nummer 1 uit onze poule. Ziekte en verkoudheid teisterden ons echter deze week, waardoor onze trainingen vooral gekenmerkt werden door gehoest. Maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen!

In Kessel aangekomen werden we onthaald door de toch ietwat agressieve jeugd, maar gelukkig laten we ons niet zomaar uit het veld slaan.

Aan de eerste set zal ik niet teveel woorden vuil maken. Hij werd gekenmerkt door te veel eigen (service)fouten, waardoor we hem aan Kessel moesten laten: 25-16.

We zouden echter niet bij de pakken neer gaan zitten! Foutjes eruit en vol ervoor gaan in de tweede set. Dat resulteerde in een spannende set die we met het minimale verschil toch onze kant op wisten te trekken: 26-28.

Nou, en dan nu lekker door in de derde set. We begonnen met een kleine achterstand, maar die wisten we al snel weer goed te maken. Vervolgens gingen beide ploegen redelijk gelijk op, tot Janneke op precies het goede moment besloot een flink gat te slaan met haar service. Zo wisten we deze set naar ons toe te trekken: 19-25.

Zou het dan weer gaan lukken? Wederom winnen van de nummer 1. Dat leek ons toch een goed streven, dus zo gingen we vol enthousiasme de vierde set in. We startten echter weer niet zo flitsend als gehoopt en we stonden niet echt in het veld alsof we voorstonden tegen de koploper, terwijl dat toch wel degelijk zo was. We bleven vechten en zo kwamen we weer terug. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat Sterre het levende bewijs is dat een week ziek op bed liggen helemaal niet betekent dat je zaterdag niet goed kan spelen, want met haar service en aanval wisten we het Kessel moeilijk te maken. Het bleef spannend tot het laatste punt, maar gelukkig was dat laatste punt wel mooi voor ons en zo wonnen we de set en de wedstrijd: 24-26, 1-3!

Weer gewonnen van de koploper! Dat was toch wel heel erg gaaf! De dames uit Kessel zullen denk ik iets minder blij zijn met ons…

Volgende week hebben we weer een weekje rust om de zaterdag daarna, 10 maart, te knallen tegen Hajraa DS2, de hekkensluiter van onze poule. We hebben nog wat recht te zetten, dus alle support wordt op prijs gesteld. Om 17.00u spelen we in onze Sporthogeschool. Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: