Niet helemaal waar we op gehoopt hadden

Deze zaterdag, 17 maart mocht Dames 1 aantreden tegen VC Olympia DS2 in Panningen. We zouden de sneeuw trotseren om zo de winst die we thuis al hadden geboekt te herhalen.

Na een trainingsweek waarin één van ons het voor elkaar kreeg met twee opeenvolgende ballen 2/3 van het achterveld uit te schakelen, zou je toch denken dat dat zaterdag ook met onze tegenstander zou moeten kunnen lukken.

De eerste set begonnen we niet heel sterk en speelden met minder vertrouwen als we op de trainingen laten zien. Desondanks gingen beide ploegen tot de 15 punten wel gelijk op. Vanaf daar ging het echter een beetje mis: 25-17.

Nou, we zijn zeker niet kansloos, dus hop, vol voor die tweede set. Na wederom gelijk opgaan tot de helft van de set waren wij het wij nu die wegliepen en zo deze set wisten te pakken: 16-25.

Met deze opsteker op zak zou je denken dat we gewoon doorgingen waar we de tweede set gebleven waren. Dat bleek echter niet zo het geval te zijn. We hadden meteen een vrij flinke achterstand te pakken die we niet meer weg wisten te werken: 25-15.

Laatste kans om te knallen in de vierde set en er een vijfde set uit te slepen. Aan het begin van de set wisten we nog bij te blijven, maar vervolgens wist Olympia toch weer een gat te slaan. Aan het einde van de set leek het er nog even op dat we terug zouden komen, maar deze inhaalpoging kwam te laat: 25-20, 3-1.

Verloren… Al met al niet helemaal waar we op gehoopt hadden. Dat gold overigens ook voor de douche, maar goed, daar hadden we geen invloed op.

Volgende week zaterdag hebben we een weekend rust, om vervolgens op donderdag 29 maart onze kwaliteiten te laten zien bij Vludoc ’98 DS1. We spelen om 20.30u in Nuth, dus hopelijk treffen we jullie daar. Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: