Pieken op het juiste moment! Weekend van 10 maart DKJO en Limac (Beker)

Dit weekend niet 1, maar 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag thuis tegen DKJO, de nummer 10 van de ranglijst. Zondag de halve finale in de beker tegen Limac, de nummer 5 uit de derde divisie.

De zaterdag hadden we extra supporters in de vorm van 2 CMV’ers van de maand. Vol enthousiasme inspelen, en zelfs heel kort mee inslaan. Tijd voor het 1e punt, welke uiteraard door onze CMV’ers werd gewonnen. Daarna tijd om het goede voorbeeld te volgen. Dit ging iets moeizamer, onze aanvallers dachten in het begin van de 1e set dat ze aan het honkballen waren, de ene na de andere bal tegen de muur in plaats van tussen de lijnen. Hierdoor al snel een 5-12 achterstand op het bord. Tijd voor coach Jeroen om de koppen de goede kant op te krijgen en te zeggen dat we toch echt aan het volleyballen waren. Dat had effect. Op 16-16 was de stand al gelijk en daarna rustig uitspelen, de 1e set werd binnen geslagen met een 25-19 uitslag.

Onze heren waren nu op dreef, vol door naar de 2e set, en hoe! DKJO kreeg de bal met geen mogelijkheid meer binnen de lijnen op de grond bij onze heren. Niet veel te melden deze set behalve een dikke overwinning, 25-9.

Zo, nog 2 setjes en de 5 punten blijven in Eindhoven, dat doen we wel even. En dat is juist hoe je niet moet denken bij zo’n wedstrijd tegen een tegenstander als DKJO. Veel persoonlijke fouten leidden tot een spannende set, wat totaal niet nodig was. Onze jongens hadden wederom moeite om de bal binnen de lijnen te slaan en de servicefouten stapelden zich op. Alleen door een goede servicebeurt van Tijn en een aantal erg goede aanvallen van Marvin, gewoon voluit rammen op 23-24 achter, kwamen onze heren tot 24-24 en uiteindelijk tot een moeizame 26-24 winst. We waren wakker, op naar de laatste set.

In deze laatste set hadden onze heren een moeilijke opstart, maar werd bij 7-7 het verschil gemaakt. Het verzet van de bezoekers was gebroken en de set werd rustig uitgespeeld, 4-0 en de 1e plek weer tijdelijk in handen.

PSVDKJO

Op naar de volgende dag, op naar Panningen voor de halve finale van de beker.

Bij het inslaan de volgende dag was het al direct duidelijk dat Limac wel een ander niveau is dan het DKJO van de dag ervoor. Zonder Marvin was het aanvalsgeweld voornamelijk van de andere zijde te bewonderen. De enige die niet onder deed voor de aanvalskracht van Limac was onze Koen Scholten. Dit zou andere koek worden, een moeilijke wedstrijd zeker!

De 1e set begonnen onze heren scherp. Met veel servicedruk en een goede passing en verdediging had Limac moeite om hun snelle spelletje te spelen. Als snel stonden onze heren 8-4 voor. Redelijk onverwacht, en niet alleen onze heren waren een beetje van slag hierdoor, maar Limac nog een tikkie erger. Op 20-11 kwam Bram vd Grift tussen de lijnen. De set werd door veel druk en goed spel lekker binnen getimmerd met 25-15.

Verwachting was dat Limac in de 2e set wel orde op zaken zou stellen. Dit bleek al snel niet het geval, binnen no-time stonden onze jongens op 13-6 voor. Onze andere wissel, de reservelibero Joppe kwam kort hierna in het veld om ook wat speelminuten op te doen. De pass kwam onverminderd goed waardoor onze spelverdeler Koen v Dommelen de aanvallers uitstekend kon bedienen. Koen kon de ballen over het blok slaan, Bouke langs het blok, en Albert of hard rechtdoor of cross langs het blok. Limac kreeg geen druk op onze heren en de 2e set werd zelfs nog dikker met 25-11 gewonnen. Zo 2-0 voor. Nog 1 setje winst, en dat ging nu gebeuren!

Joppe bleef ook in de 3e set de keuze als libero en onze heren gingen onverminderd lekker door. Van 10-8 voor naar 16-10. De finale kwam steeds sneller binnen bereik. Echter wilde Limac niet zomaar ten onder gaan en begonnen ze gewoon terug te knokken. Ook toen het blok werd versterkt door Guus als midden tussen de lijnen te brengen voor Tijn vd Grift bleef Limac scoren. Onze coach moest op dat moment ingrijpen door even de rust terug in het veld te brengen en de vaste libero Jasper nam het roer weer over in de verdediging. Dit had effect, de pass kwam weer ietsje beter en Koen v Dommelen vond zijn aanvallers weer direct. De voorsprong werd weer uitgebouwd. Ondanks de 2 netfouten van Obi in deze periode van de wedstrijd lukte het Limac niet meer om dichterbij te komen, 25-18 en 3-0 winst!

PSVbekerLIMAC

Dat betekend de finale van de beker in Capelle op 12 mei! We gaan een bus regelen om alle trouwe supporters te vervoeren richting deze plaats bij Rotterdam! Schrijf je in, het inschrijfformulier zal vanaf woensdag bij de bar liggen hiervoor!

%d bloggers liken dit: