Dames 1 begint het nieuwe jaar bijzonder goed!

Na een korte vakantieperiode zonder wedstrijden, maar met des te meer oliebollen, begon voor Dames 1 afgelopen zaterdag, 14 januari, de tweede helft van het volleybalseizoen. En hoe! We speelden tegen de directe concurrent: de nummer 2 uit onze competitie, Hajraa DS2. In de eerste seizoenshelft wonnen we van ze, en ook nu zouden we er alles aan doen om onze ongeslagen status te behouden.

Misschien wat aan de late kant, maar daardoor niet minder gemeend, wil ik allereerst graag de gelegenheid aangrijpen iedereen een gelukkig, gezond, sportief en fantastisch 2017 vol mooie momenten te wensen!
Voor ons zou een van die mooie momenten deze zaterdag plaats kunnen vinden en wel in onze thuishal, waar we aan mochten treden tegen Hajraa DS2. Met 15 punten voorsprong lijkt het gat tussen ons groot, maar zij hebben twee wedstrijden minder gespeeld en zouden met een winst in deze wedstrijd gevaarlijk dichtbij kunnen komen.
De eerste set begonnen we meteen goed en we pakten snel een voorsprong. Bij een stand van 11-4 voelde Hajraa zich al genoodzaakt een time-out aan te vragen. Wij gingen echter lekker door en wisten een aantal mooie series te maken, terwijl we ook zorgden dat Hajraa dat niet lukte. Onze voorsprong werd steeds groter en groter. De set was zo vrij snel voorbij en we wonnen hem dik: 25-14!
Wat een top-begin! Op naar de tweede set! Ook hier pakten we meteen een voorsprong die we de rest van de set goed vast wisten te houden. We waren lekker aan het spelen en kwamen geen moment echt in de problemen. Zo wisten we ook deze set naar ons toe te trekken: 25-20.
De derde set was een stuk spannender. We gingen gelijk op met Hajraa. We stonden wel steeds enkele punten voor, maar de voorsprong uitbreiden was lastiger deze set. Aan het eind van de set bleken de paar punten voorsprong genoeg en wonnen we de set nipt: 25-22.
3-0 voorsprong. Dat betekent dat we de wedstrijd al gewonnen hadden, dus dat was alvast super mooi! Maar nu wilden we het ook helemaal afmaken. De vierde set wisten we vrij snel een gat te slaan, maar Hajraa kwam weer dichterbij, waardoor het tegen het einde van de set toch weer iets spannender was. Gelukkig wisten we een aantal punten op rij te maken en zo ook deze laatste set binnen te halen: 25-21!
4-0 gewonnen! Van de nummer 2! Wat ontzettend gaaf! Dit betekent dat onze koppositie nog verder is verstevigd. We staan nu hoe dan ook op minstens 10 punten voorsprong op de rest! Dat is pas lekker de tweede helft van de competitie ingaan!
Volgende week zaterdag, 21 januari, mogen we weer om 17.00u in onze thuishal aantreden. Dit maal tegen Bravo’99 DS2, waar we in de eerste helft met 4-0 van wisten te winnen. Hopelijk kunnen we dat nu weer voor elkaar krijgen met al jullie fantastische support! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: