Dames 1 blijft ongeslagen!

Na vorig weekend twee wedstrijden te hebben gespeeld, mocht Dames 1 deze zaterdag, 11 februari, in Veldhoven aantreden tegen Nuvoc DS2, dat ook in de bovenste regionen van onze competitie opereert. In de eerste helft stonden we een setje aan ze af en een paar weken terug zagen we ze Hajraa DS2 met 4-0 verslaan, dus een makkelijke wedstrijd zou het zeker niet gaan worden.

Na het restje sneeuw te hebben getrotseerd, verzamelden we in Veldhoven, waar het binnen bijna net zo koud leek te zijn als buiten. De site van Nuvoc doet vermoeden dat ze dachten tegen Dames 2 te gaan spelen, dus met de stiekeme hoop dat ze ons zouden onderschatten, konden we al snel aan de wedstrijd beginnen.

In de eerste set bleek gelijk dat ze ons zeker niet onderschatten, want ze hadden ons vanaf het begin serverend onder druk. Onze servicepass kwam hierdoor niet echt waar we hem graag willen hebben. Al met al, we begonnen niet zo best. Tot de 10 punten wisten we redelijk bij te blijven, maar daarna wist Nuvoc in een flink tempo uit te lopen tot het op een gegeven moment zelfs 20-10 voor onze tegenstander stond. We maakten nog een paar puntjes, maar het kwaad was al geschied en we verloren de set vrij kansloos: 25-14.

We hoorden Nuvoc bij de wissel van helft al 4-0 roepen, maar wij (en zij inmiddels ook denk ik) weten dat na zo’n eerste set nog van alles kan gebeuren. We zouden ervoor gaan in de tweede set! Helaas verliep het begin weer redelijk moeizaam. We kregen de service lastig onder controle en kwamen zelf niet echt aan scoren toe. Wederom leidde dit tot een flinke achterstand; het stond 18-10 om precies te zijn. De vooruitzichten waren dus weer niet al te best, maar we waren vastbesloten het hier niet zomaar bij te laten. We bleven werken en kwamen punt voor punt dichterbij. Zo dichtbij, dat we bij de 21 punten weer gelijk stonden en de spanning in de set weer helemaal terug was! We wisten nog even door te gaan met scoren, waardoor we het uiteindelijk voor elkaar kregen de set te winnen: 23-25!

Wow! Nu vol doorgaan in de derde set! Dit keer waren wij het die direct een kleine voorsprong wisten te pakken. Vervolgens kwam Nuvoc weer bij en haalde ons weer in. Zo ging het eigenlijk de rest van de set door tot Nuvoc bij een stand van 23-20 toch gevaarlijk dicht bij de setwinst was. Gelukkig wisten we een paar punten te maken, waardoor we weer bij waren. Het werd een ontzettend spannend einde van de set (ja, nog spannender dan de set hiervoor), waarin de setpunten over en weer gingen. Op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat degene die aan het serveren was toen we ons eerste setpunt te pakken had, nu alweer aan haar volgende servicebeurt toe was. Op dat moment wisten wij na 10 setpunten er wel een te benutten waardoor deze set uiteindelijk voor ons was: 32-34!

De vreugde was groot met deze 2-1 voorsprong, maar nu zouden we ook keihard doorknallen naar de overwinning. Deze vierde set ging dat heel lang goed. Met een mooie serviceserie wisten we een gat te slaan. Ik citeer onze coach: “Janneke is on fire!” Het gat werd steeds groter en met een stand van 10-20 voor ons zou je zeggen dat dat niet meer mis kan gaan. Nou, dat kon dus blijkbaar wel… We belandden in een dipje waar we niet meer uitkwamen en met twee mooie serviceseries wist Nuvoc weer bij te komen en ons in te halen om zo de set te winnen: 25-22.

Hmm, niet helemaal wat we voor ogen hadden, maar verliezen, daar doen we niet aan. Dus dan die vijfde set maar winnen. We begonnen meteen fel, waardoor we gelijk een kleine voorsprong te pakken hadden. Bij de wissel van speelhelft was de stand weer nagenoeg gelijk, maar vanaf dat moment stoomden we door. Het laatste puntje maken bleek wat lastig, maar het gat was inmiddels groot genoeg om ook deze set binnen te halen: 12-15!

Wat een wedstrijd! Enorm spannend, maar wel 2-3 gewonnen! Met deze winst en wederom verliespunten van onze concurrenten is het gat inmiddels gegroeid naar minstens 20 punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Komende zaterdag hebben we een dagje vrij, maar de woensdag daarop, dus 22 februari, mogen we om 20.00u in onze thuishal aantreden tegen VC Riethoven DS1. In de eerste helft verloren we een setje van ze, dus we zijn gebrand dat recht te zetten. Daarbij kunnen we alle support goed gebruiken! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: