Dames 1 wint vrolijk verder!

Na vorige week de nummer 2 met 4-0 te verslaan, mocht Dames 1 deze zaterdag, 21 januari, dat kunstje herhalen. Dit maal tegen Bravo’99 DS2 in onze thuishal. Aan het begin van het seizoen wonnen we al van ze, dus hopelijk zouden we dat ook deze keer weer voor elkaar krijgen.

Na een trainingsweek die zich voor de helft op 50 meter afstand van onze thuishal afspeelde en zich kenmerkte door “het is hier koud”, “oh, we zitten in een herenkleedkamer”, “zouden wij nou de enigen zijn die die lampen niet handig vinden hangen”, “ik wist helemaal niet dat je Fries kon praten”, “panna”, “er is geen taart”, “wat houdt schizofrenie in”, “ik ga een bracepak maken” en “dat is het teken voor als je het niet gezien hebt” waren we helemaal klaar voor de wedstrijd.
De eerste set begonnen we echter niet heel erg goed. We misten wat scherpte en felheid en gingen een beetje mee in het spel van Bravo. Ze verdedigden best wel veel en wij kregen de ballen niet aan de grond, waardoor we vrij snel tegen een flinke achterstand aankeken. Een stand van 10-18 voor onze tegenstander is dan ook niet een al te best voorteken voor de uitslag van de set. Maar, we wisten ons te herpakken met twee serviceseries van Lente en Yannic, waardoor we toch nog bijkwamen en er zelfs overheen gingen. Zo wonnen we gelukkig alsnog de set: 25-21!
Nou, nu vol gas door in de tweede set en Bravo niet meer zo ver laten komen. Dat hebben ze geweten! Binnen no-time stonden we 13-3 voor. Deze voorsprong wisten we de rest van de set vast te houden, waardoor we deze set ruimschoots binnenhaalden: 25-14.
Dat leek er meer op, dus lekker doorgaan in de derde set! Dat zouden we gaan doen! En dat deden we dus ook. We pakten gelijk de voorsprong en maakten die de rest van de set alleen maar groter. Zo wonnen we ook deze set overtuigend: 25-11!
Nu ook dat bonuspunt nog binnenhalen in de vierde set. Bravo verdedigde weer best wel veel en zo gingen we tot een stand van ongeveer 10-10 gelijk op. Maar vervolgens wisten we weer verder uit te lopen. We kwamen geen moment meer echt in de problemen waardoor we ook deze set met een duidelijk verschil wonnen: 25-15!
4-0 gewonnen! Dus wederom goede zaken gedaan. Zeker in de wetenschap dat onze achtervolgers punten hebben laten liggen. Zo is onze voorsprong op de rest inmiddels gegroeid naar minstens 11 punten.
Volgende week zaterdag, 28 januari, spelen we om 19.00u tegen Nuvoc DS3 in Veldhoven. In de eerste helft wisten we met 4-0 van ze te winnen, dus we gaan er alles aan doen dat ook deze keer voor elkaar krijgen. Hopelijk kunnen we dan weer op al jullie support rekenen! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: