Een klein beetje succes

Na een toch ietwat teleurstellende afgelopen wedstrijd, en een eerder verlies tegen Fit&Fysio/VC Limac DS1 dit seizoen, was afgelopen zaterdag een uitgelezen kans dit recht te zetten. Het zou echter geen gemakkelijke wedstrijd worden, gezien Limac nog vol in de strijd om het kampioenschap zit en eigenlijk met 4-0 van ons zou moeten winnen.

We moesten eventjes wachten voor we aan onze wedstrijd konden beginnen en konden zo zien hoe het door Limac opgetrommelde publiek langzaam binnenstroomde. Maar gelukkig had er zich ook wat publiek voor ons verzameld. Naast onze vaste supporters had ook VC Kessel DS 1, de andere kampioenskandidaat, de weg richting de sporthal gevonden. Met het vriendelijke, doch dringende verzoek “Wel winnen hè!” betraden we het veld.

Als we een ding van de warming up hebben geleerd, is dat dit toch wel met stip de meest stroeve vloer was die we dit seizoen zijn tegengekomen. Ondanks alle dappere maar pijnlijke pogingen, bleek duiken eigenlijk geen optie. Voor we echt mochten beginnen aan de wedstrijd werd ons door de tegenstander toch “een klein beetje succes” gewenst.

Met dat beetje succes startten we de eerste set eigenlijk heel goed. We wisten Limac op een kleine achterstand te werken en deze achterstand richting het einde van de set vast te houden. Helaas wist Limac ons op het laatste moment toch nog in te halen en zo de eerste set te pakken: 25-20.

Ook in de tweede en derde set wisten we op een kleine voorsprong te komen, maar wist Limac ons sneller ook weer in te halen. Zo verloren we ook deze twee sets: 25-19, 25-14.

Nou, vol voor de vierde set, want we waren hier zeker niet kansloos. Vol enthousiasme begonnen we aan de vierde set. Ons enthousiasme en beleving werd echter gewaardeerd met een gele kaart (een bal langs het net af spelen mag blijkbaar tegenwoordig ook), maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan. Integendeel. We vochten nog harder voor de punten en dat resulteerde in een ontzettend spannende eindstrijd. Limac was namelijk ook niet van plan deze laatste set, die ze zo goed konden gebruiken, uit handen te geven. Jammer voor ons (en Kessel) was het echter Limac die de set nipt wist te winnen: 25-23, 4-0.

Met nog één wedstrijd te gaan, wensen we Kessel en Limac heel veel succes in de strijd om het kampioenschap. Komende zaterdag, 21 april spelen wij alweer onze laatste wedstrijd van dit eerste seizoen in de promotieklasse. Om 17.00u mogen we in onze thuishal aantreden tegen VC Bravo DS1. Jullie zijn van harte welkom ons aan te komen moedigen!

%d bloggers liken dit: