Een lekker weekend!

Dit weekend speelde Dames 1 niet één, maar twee wedstrijden. De eerste op zaterdag, 4 februari, in onze thuishal tegen de nummer 12 uit onze competitie, VC Vessem DS1. In de eerste helft stonden we nog een setje aan ze af, dus we waren erop gebrand dit keer wel alle punten in Eindhoven te houden. Daarnaast mochten we op zondag, 5 februari, voor de derde ronde van de beker aantreden tegen VC Meterik/Avoc America DS 1 in Panningen. Winnen betekent door naar de halve finale, dus ook hier gingen we vol voor de winst.

Allereerst zaterdag. Na een korte voorbespreking, waarbij het onder andere over musicals ging, begonnen we aan onze wedstrijd tegen VC Vessem.

De eerste set begonnen we gelijk goed. Al vrij snel hadden we een flinke voorsprong te pakken en deze wisten we de rest van de set goed vast te houden. We kwamen geen moment meer in de problemen en zo wisten we deze set ruim binnen te halen: 25-13!

De tweede set begonnen we met een klein dipje, waarin we zelf even niet zoveel punten wisten te maken. Gelukkig herpakten we onszelf snel en haalden onze achterstand weer in. Zo stonden we rond de 13 punten weer gelijk met Vessem en gingen we er vervolgens overeen. Uiteindelijk wonnen we ook deze set redelijk overtuigend: 25-19.

De derde set was er geen met een dipje aan het begin. We gingen flitsend van start en scoorden volop. De rest van de set ging dat eigenlijk alleen maar zo door, waardoor we de set in no-time binnenhaalden: 25-7!

De wedstrijd was dus al binnen, maar nu gingen we ook voor de volle 5 punten. De vierde set ging tot de 10 punten weer iets meer gelijk op, maar vervolgens liepen we weer uit en lieten Vessem geen kans. Zo maakten we de set en dus de wedstrijd af: 25-18.

Deze mooie 4-0 winst en weer verliespunten voor de concurrentie betekent dat we inmiddels minstens 17 punten losstaan van de rest. Dat hebben we goed gevierd die avond!

Zondag stond er nog een wedstrijd op het programma: de derde ronde en tevens kwartfinale van het bekertoernooi. Natuurlijk willen we ook hier voor het hoogst haalbare gaan en vandaag was dat voor de winst.

Nadat we de lichte verbazing van een paarse vloer te boven waren en we de conclusie hadden getrokken dat onze rode shirts hier wel mooi in uitkomen was het tijd om aan onze wedstrijd tegen VC Meterik/Avoc America te beginnen.

De eerste set was direct best een spannende. We gingen tot de 15 punten redelijk gelijk op en er werden over en weer punten gemaakt. Maar vanaf dat punt wisten wij weg te lopen en zo deze set nog vrij overtuigend te winnen: 17-25.

Het was dus wel duidelijk dat dit niet een wedstrijd was die we zomaar gemakkelijk zouden gaan winnen. We zouden in ieder geval voor elk punt moeten knokken. In de tweede set begonnen we daar maar gelijk mee. We begonnen met punten scoren en hielden daar eigenlijk niet meer mee op. We pakten gelijk een voorsprong en deze werd alleen maar vergroot gedurende de set. Zelfs een koninklijk (weg)wuifgebaar van de scheidsrechter richting onze coach wist ons niet van de wijs te brengen en zo wonnen we ook deze set: 11-25.

Nu doorpakken om zo de wedstrijd binnen te halen! Met de halve finale binnen handbereik gingen we de derde set weer goed van start. We waren lekker aan het spelen en onze tegenstander wist geen moment meer echt in de buurt te komen. Zo wonnen we ook deze set overtuigend: 14-25.

Door naar de halve finale! Die zal overigens gespeeld worden op zondag 2 april, dus noteer die datum maar alvast in jullie agenda’s.

Volgende week zaterdag, 11 februari, spelen we om 19.00u onze uitwedstrijd tegen Nuvoc DS2 in Veldhoven. In de eerste helft wonnen we met 3-1 en ook nu willen we het best mogelijke resultaat behalen. Het belooft een hele spannende wedstrijd te worden, dus we kunnen alle support goed gebruiken! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: