Fiets, fiets, fiets!

Deze zaterdag, 28 januari, speelde Dames 1 haar uitwedstrijd tegen Nuvoc DS3. In de eerste helft van de competitie wonnen we van ze. Maar uit bij Nuvoc blijft altijd onvoorspelbaar. We zouden er dus alles aan gaan doen hier geen setje te laten liggen.

Na een trainingsweek waarin verschillende voertuigen werden besproken, verzamelden we zaterdag in de sporthal in Veldhoven. Daar kwamen we al gauw tot de conclusie dat het toch wel erg prettig is dat onze thuishal lekker verwarmd is: het was koud. Maar we laten ons niet zomaar van de wijs brengen, dus we begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd.

We startten de eerste set meteen fel. Punt voor punt werd binnengehaald en we lieten Nuvoc niet echt aan scoren toe komen. Binnen no-time stond het 4-17 voor ons. Ja, u leest het goed, 4-17! Het ging dus wel lekker. Zo maakten we ook de rest van de set vrij snel af: 9-25!

Dat was een goed begin, maar nu doorgaan. En dat deden we ook de tweede set. Wederom pakten we vrij snel een voorsprong en wisten deze ook vast te houden. Simone was bezig de set uit te serveren, maar de scheidsrechter stak hier een stokje voor. Onze voorsprong was echter al zo groot dat we na een klein dipje van een paar punten ook de tweede set ruimschoots binnen wisten te halen: 15-25.

Op naar de derde set. Die ging echter wat moeizamer dan de sets hiervoor. We gingen tot de 8 punten redelijk gelijk op, waarna wij een paar punten weg wisten te lopen. Nuvoc wist echter weer bij te komen en zo gingen we verder gelijk op naar het einde van de set. Toen werd het alleen wel heel spannend. Setpunten gingen over en weer, maar niemand wist het af te maken. Gelukkig waren wij het die uiteindelijk het laatste punt binnen mochten halen en zo ook deze set en dus de wedstrijd: 28-30.

Maar, we zouden hier niet een puntje laten liggen, dus ook in de vierde set gingen we er vol voor. We zouden het niet meer zo spannend maken als in de derde set, dus we begonnen ook deze set weer met een voorsprong. Deze voorsprong werd vergroot tot ongeveer 6 punten halverwege de set. Toen wist Nuvoc echter weer terug te komen, waardoor we aan het eind van de set toch weer met hetzelfde puntenaantal stonden. Zo werd ook deze set toch nog spannend, maar wisten we hem uiteindelijk wel te winnen: 25-27!

4-0 gewonnen! We hebben gekregen waar we voor gewerkt hebben: 5 punten en, zo bleek later, een koude douche. Met dat eerste zijn we heel blij, met dat laatste ietsje minder, maar goed. En die 5 punten zijn helemaal mooi, toen we erachter kwamen dat onze grootste concurrent Hajraa DS2 op het veld naast ons 5 punten liet liggen, zodat onze voorspong nu is gegroeid naar minstens 16 punten!

Daarnaast hebben we nog meer goed nieuws voor onze fans! Volgende week kunnen jullie weer genieten van niet één, maar twee wedstrijden van Dames 1! Zaterdag 4 februari spelen we om 17.00u in onze thuishal tegen VC Vessem DS1, de nummer 12 uit onze competitie. In de eerste helft stonden we nog een setje aan ze af, dus we hebben wat recht te zetten! Daarbij kunnen we alle support gebruiken! Naast onze prestaties in de reguliere competitie, doen we het ook nog steeds goed in het bekertoernooi. Daarom mogen we zondag 5 februari in de derde ronde aantreden tegen VC Meterik/Avoc America DS1 om 14.45u in Panningen. Als we door willen naar de volgende ronde, moeten we winnen, dus ook hier kunnen we alle support goed gebruiken! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: