Graag gedaan

Na een slopende carnaval gaan de Limburgers een slopende wedstrijd in. Met een goed gevulde tribune aangevuld met de nummer 1 uit de poule, was de sfeer neergezet. Dit gecombineerd met de extreme consistentie die we bij de uitwedstrijd hebben gespeeld. Legde de druk bij Furos als ze nog een kans wilde maken op het kampioenschap.

De eerste set ging van start met een nerveus Furos aan de andere kant van het net. Door een truc van de eerste wedstrijd te hergebruiken kreeg de libero wederom geen service om te passen. Dit aangevuld met de actieve blok verdediging had Furos moeite de ballen op de grond te krijgen. Deze volhardendheid zorgde dat PSV de eerste set binnen kon slepen. (1-0)

In de tweede set lag de druk nog hoger voor de zuid Limburgers. Misschien kregen ze toch al spijt van de pilsjes waarmee ze zich hadden volgegoten. PSV had hier geen last van en ging gewoon lekker verder. Op wat service foutjes na speelde we een solide wedstrijd. Furos kwam er al snel achter deze set dat niet alleen het spel solide was. De diagonaal die normaal wel zou scoren kwam het ijzeren gordijn tegen en werd direct afgeschoten. Deze set haalde we dan ook het gemakkelijkst binnen met 25-17. (2-0)

De derde set begon met een wisseling van de wacht. Met een nieuwe spelverdeler moest Furos weer wennen aan een heel nieuw spelletje. Met een uitmuntend zuivere pass kon de spelverdeler gewoon blijven staan. Dit maakte het verdelen van midden, buiten en diagonaal wel heel makkelijk. Zelfs wanneer Furos een kans kreeg om de bal terug te spelen wisten onze verdedigers de bal weer aan het net te krijgen. Toen Furos alweer een time-out aanvroeg om de service te onderbreken werden we een beetje overmoedig. Furos wist nog terug te vechten maar hier waren we het niet mee eens. Met een mooi blok en een prachtige tik bal eindigde de derde set wederom in het voordeel van PSV. (3-0)

De vierde set was schade beperking voor Furos. Wilde ze ook nog meer een kleine kans maken op het kampioenschap. Tupos op de tribune was al content met het resultaat, want ze stonden nu al 7 punten los en hadden een wedstrijd minder gespeeld. Maar Furos had de hoop nog niet opgegeven en vocht voor elke bal. Zelfs in de vierde set zat de blokverdediging achter het blok. Zo kort zelfs dat Furos er in slaagde de spelverdeler 3 keer een bal in het gezicht te slaan. Furos eindigde met een bal die langs de libero af schampte en vond verlossing. (3-1)

Volgende week spelen we tegen Ledub. Natuurlijk is iedereen weer welkom om ons aan te komen moedigen. We spelen om 19:00 in Budel.

Tot volgende week!

%d bloggers liken dit: