Ook doordeweeks blijft Dames 1 winnen!

Met carnaval in het vooruitzicht, mocht Dames 1 op woensdag, 22 februari, aantreden tegen VC Riethoven DS1. We mochten in onze thuishal laten zien dat we ook doordeweekse wedstrijden kunnen winnen. In de eerste seizoenshelft stonden we nog een setje af, dus we zouden er alles aan doen dat deze keer niet te laten gebeuren.

We verzamelden, zoals gewoonlijk bij een thuiswedstrijd, in de sporthal. De voorbespreking bleef een beetje steken op dat het niet handig is tegen een glazen deur aan te lopen, dus daar zouden we bij de wedstrijd goed op letten. Na het opbouwen van het veld konden we vervolgens al gauw aan de wedstrijd beginnen.

De eerste set begonnen we meteen fel. We hadden Riethoven vanaf het begin onder druk waardoor we zelf in een korte tijd een flink eind uit wisten te lopen. Deze voorsprong hebben we de rest van de set niet meer afgegeven, waardoor we deze set vrij snel binnen wisten te halen: 25-13!

Goed begin, maar nu niet verslappen en vol door in de tweede set. Zo gingen we in de tweede set door waar we in de eerste set gebleven waren. Wederom hadden we meteen een flinke voorsprong te pakken die de rest van de set niet meer in gevaar kwam. Zo pakten we ook deze set zonder al te veel moeite: 25-13.

De derde set begonnen we weer met een kleine voorsprong, maar leek het vervolgens allemaal net een beetje moeizamer te lopen. Riethoven kwam beter in hun spel waardoor onze voorsprong vrij snel ook weer verdwenen was. De rest van de set bleef het redelijk spannend en gingen we gelijk op naar de 20 punten. Vervolgens zetten wij een eindsprint in om zo de set naar ons toe te trekken: 25-20.

Nou, in de vierde set maar weer vanaf het begin knallen. Dat deden we, maar ook deze set was onze opgebouwde voorsprong snel weer verdwenen. Dit keer wist Riethoven echter uit te lopen op ons. Met een stand van 14-18 waren de vooruitzichten niet al te best, maar we zouden er nog alles aan doen ook deze laatste set binnen te slepen. We kwamen steeds dichter bij en onder een mooie serviceserie van Eline wisten we de set alsnog te winnen: 25-21! 4-0!

Publiek, bedankt dat jullie ons ook op een doordeweekse dag kwamen aanmoedigen! Super!

Velen van jullie zullen waarschijnlijk wel weten dat Dames 1 het best wel goed doet in de competitie. Sterker nog, we staan eerste. En hoe! Minstens 20 punten voorsprong op de rest en dat met nog 5 wedstrijden te gaan. Ik heb het nog niet eerder vermeld om de goden niet te verzoeken, maar een kampioenschap is naderend. Een kleine berekening laat zien dat dit zelfs de komende wedstrijd al het geval kan zijn. Daarvoor moet Hajraa DS2 in hun komende drie wedstrijden, die zij tot en met 11 maart gaan spelen, één setje laten liggen en wij moeten onze komende wedstrijd met 4-0 winnen. Die volgende wedstrijd zal op zaterdag 11 maart om 17.00u in Budel tegen Ledub DS3 gespeeld worden. Gemakkelijk zal het zeker niet worden, want Ledub doet nog volop mee in de strijd om de tweede plek. We kunnen dus alle support heel goed gebruiken en we hopen velen van jullie in Budel te zien! Jullie zijn van harte welkom ons te komen aanmoedigen!

%d bloggers liken dit: