Twee wedstrijden tegen twee koplopers

Deze week was er weer bekerwedstrijd, dit betekende voor ons natuurlijk krachten sparen tijdens de competitie en knallen voor de beker. Maar dit mocht de pret niet drukken voor de competitie wedstrijd want we hadden Tupos al scherp staan voordat we het veld opkwamen. Dit konden we mooi zien in de eerste set!

Tijdens de eerste set was de tribune al volgeladen met PSV volleybal fans. Dit zorgde al voor de nodige nervositeit bij Tupos. Met een hoge service druk zette we Tupos op de hakken en konden we met slim gebruik van de aanvallers de eerste set binnen halen. Met 25-23 de hakken over de sloot maar toch droog de overkant bereikt. (1-0)

De tweede set met opgeheven hoofd ingegaan. Met een goed gevoel werd het verdelen van de aanvallers gewoon weer verder gezet. Tupos was de eerste set nog niet bekomen, maar toen de scheidsrechter een twijfelde keuze maakte zag Discussie groep Tupos dit als kans. De wel ervaren discussie groep liet zien dat ze uitgerust waren met de mooiste en duurste woorden. Tot groot ongenoegen van PSV en de volleybal fans reageerde de scheidsrechter hier ook nog eens op. Zo werd de wedstrijd 24-26 gefloten in het nadeel van PSV. (1-1)

De derde set begon maar we waren er nog niet helemaal bij. We konden maar niet begrijpen wat er gebeurt was, gelukkig werden we met de time-out door de coach wakker geschut. Echter was het al te laat om verandering te kunnen brengen in deze set. Met hard werken deden we nog ons best om verzet te bieden maar Tupos was te sterk en won zo ook de derde set. (1-2)

De vierde set voelde Tupos opnieuw de druk, want ze wilde echt geen 5de set tegen ons spelen. PSV wilde wel graag deze 5de set spelen onder het mom van ‘het maximale uit het seizoen halen’. Ondanks dat Tupos zich aan elkaar vast moest houden bij elk punt dat ze scoorde bleken zij toch de sterkste ploeg in het veld te zijn. Met 17-25 pakte ze ook de laatste set en won Tupos met 1-3.

Gelukkig speelde we op zondag nog een wedstrijd dus toch nog kans op winst in het weekend. Dit keer mochten we tegen een team dat ook uit de promotie klasse komt spelen. Deze wedstrijd was tegen de koploper, VC Polaris heren 1, niet te verwarren met VC Polaris heren 2 die we eerder deze competitie hebben verslagen.

De eerste set kwamen we er al snel achter dat het team uit Helmond de hulptroepen hadden ingeschakeld. Ze wilde niet de zelfde fout maken als die Ledub maakte tegen ons in de bekerwedstrijd. Dus Polaris was aangevuld met de jongens van het tweede en derde team. Echter was het voor PSV met een goed verdeeld spelletje prijsschieten over de spelverdeler van 1,5m. De eerste set was dan al snel klaar met 15-25 in het voordeel van PSV. (0-1)

De tweede set ging Polaris in met een nieuw setje spelers. Met een spelverdeler die 1,5x de leeftijd had van de vorige kwam er al iets meer van terecht. De pass van PSV werd iets minder zuiver door de druk opgelegd door de strengen scheidsrechter. Hierdoor werd het spel een beetje geforceerd en werd snel gewisseld voor een iets ontspannenere spelverdeler. Ondanks dat deze het spelletje goed oppakte was het kwaad al geschiet. PSV moest de set afstaan met 25-21 aan de mannen uit Helmond. (1-1)

In de derde set werd het spelletje doorgezet dat weer opgepakt was aan het eind van de tweede set. Dit zorgde voor een spannende set waar veel gewerkt moest worden. Met een paar time-outs hadden de coaches al snel duidelijk wat er moest worden verandert. Iets dat door de spelers goed werd opgepakt, dit zorgde er voor dat de voordeel onze kant op viel en we de set met 24-26 hebben gewonnen. (1-2)

De mannen van Helmond waren er in de vierde set nog niet klaar mee en schakelde drie tandjes bij. Dit zorgde voor de nodige druk en foutjes bij PSV, met wat geschuif werd er geprobeerd controle over de set terug te pakken maar te vergeefs. PSV moest deze set al snel opgeven met een stand van 25-17. (2-2)

In de vijfde set had Polaris al haar kruit al verschoten want PSV was veel sneller bij de 8 dan waar Polaris op kon reageren. De kant wissel direct afgewisseld met een time-out om Obi uit zijn service te halen was zelfs niet genoeg. Met nog een service ace raakte ze in paniek. Echter was PSV een beetje overmoedig en ging foutjes maken, Polaris kwam bijna bij. Gelukkig hadden we de ex-libero-ex-buiten-ex-libero-buiten langs de kant om de laatste perfecte pass af te leveren. Met een technische fout was de libero van Polaris de gene die de wedstrijd eindigde, 14-16 in het voordeel van PSV en dus ook de winst met 2-3.

Volgende week spelen we om 19:00 de wedstrijd tegen het al eens verslagen VC Polaris Heren 2. We zullen zien of ze in de thuiswedstrijd revanche kunnen nemen voor hun verloren wedstrijd. Iedereen is ook weer welkom om ons aan te komen moedigen in het zonnige Helmond.

Graag willen we iedereen bedanken die ons heeft aangemoedigd tijdens de competitie en beker wedstrijd. Met jullie aanmoediging krijgen we het elke keer weer voor elkaar om ons uit de diepste dalen te redden.

Tot volgende week!!!

%d bloggers liken dit: