Wat een ballen wedstrijd

Nadat we het eerste van Polaris uit de bekerwedstrijd hebben gespeeld was het tweede team uit op wraak. De eerste mentale slag was al toen we de trap op moesten voor het gast ‘kleedlokaal’. Gelukkig zijn wij van PSV veel sterker dan dat en gingen vol goede moed eerste set in.

De eerste set was even wennen, we dachten dat ze dezelfde Gala ballen van de bekerwedstrijd zouden gebruiken. Slim als dat we zijn hebben we hier de hele week mee getraind. Blijkt dat ze in Helmond toch een paar juweeltjes in de ballenbak hadden liggen. Spelen we toch met de vertrouwde Mikasa ballen. Nu moesten we hier weer aan wennen, gelukkig duurde dat niet meer dan een halve set. Toen kreeg Polaris de wind van voren en raakte we sneller bij dan dat voor hun comfortabel was. Echter konden we ons niet belonen met het harde werk dat we hadden geleverd. Polaris pakt de eerste set met 31-29.

De tweede set was zwaar. Zo hard gewerkt en daar niet voor beloond worden, dat hakte er in. Met wat onrust in de pass werd het voor de spelverdeler ook wat lastiger. In een hal waar je niet gewent bent te trainen is het al lastig genoeg om correctie aan te brengen. Wanneer de pass dan elke keer op een compleet andere plek terecht komt is niet meer te doen. Hierdoor werd ons spelletje verdacht voorspelbaar en wist Polaris hun tweede set binnen te blokken.

De derde set moest het gebeuren, wilde we ook bij deze Polaris met 2-3 winst naar huis gaan. PSV schakelde een tandje bij en volgde Polaris op de voet, we bleven bij tot de 20 maar toen zagen de supporters het al gebeuren. Dus schakelde de supporters 10 tandjes bij op de schaal van vervelend. Het verbaasde me eigenlijk dat ze de ruit niet uit de kantine hebben geslagen tijdens de service reeks van onze Koen. Na de 20 werden we bang dat we misschien nog de wedstrijd gingen winnen. Met een geforceerde pass en setup hadden onze aanvallers het moeilijk te scoren. Helaas was wederom Polaris het eerst bij de 25.

De vierde set ging om eer. Met frisse spelers van de bank voerde PSV de druk op. Polaris wist niet zo goed wat ze hier mee moesten en de voorsprong van PSV werd groter en groter. Helaas was er een ongeluk met een van de buitenaanvallers van Polaris waardoor ze moesten wisselen. Met deze nieuwe speler had Polaris weer antwoord op de druk. Het spelletje van PSV was alweer ontregelt door de aanvalskracht van Polaris. Hiermee hakte Polaris de knoop door en won ook de vierde set.

Helaas hebben we weer een paar weekjes rust maar op 4 maart zijn we weer terug. We spelen dan tegen Furos waar we de uitwedstrijd al hebben gewonnen. We hopen iedereen weer te zien bij deze thuiswedstrijd.

Wij wensen ook iedereen een leuke carnaval toe en hopen iedereen dan ook weer nuchter terug te zien!

%d bloggers liken dit: