Wedstrijden Noord-Brabant t/m maandag afgelast

In verband met het coronavirus worden alle volleybalwedstrijden met teams uit Noord-Brabant in ieder geval t/m maandag 16 maart afgelast.

De Nevobo volgt met deze maatregel het advies dat sportkoepel NOC*NSF vanochtend heeft afgegeven. Dit betekent dat er geen wedstrijden in Noord-Brabant worden gespeeld en dat Brabantse teams geen uitwedstrijden buiten de provincie spelen. Ook scheidsrechters uit Brabant zullen dit weekend niet ingezet worden. Op dinsdag 17 maart volgt er nieuwe informatie over de voortgang van de betreffende competities.

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Deze ontwikkeling raakt velen in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten. Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dat is een belangrijke doelstelling die wij van harte ondersteunen.

Basishygiëne 
De adviezen die het RIVM eerder gaf om verspreiding van het virus te voorkomen, blijven van kracht. Het gaat daarbij vooral om de algemene hygiënemaatregelen en de oproep om geen handen te schudden. In Noord-Brabant geldt bovendien het RIVM advies om bij verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Ook adviseert het RIVM Brabanders om zoveel mogelijk thuis te werken en om bezoek aan drukke plaatsen te vermijden.

Beperken sociale contacten
De veiligheidsregio’s van de provincie Noord Brabant hebben op dinsdag 10 maart de oproep tot ‘zeven dagen sociale onthouding’ gedaan.

Met het afgelasten van alle wedstrijden geven we de Brabantse volleyballers de gelegenheid om mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten.

Nieuwe update 17 maart
Op dinsdag 17 maart volgt er nieuwe informatie op nevobo.nl over de voortgang van de betreffende competities. Of en wanneer de wedstrijden kunnen worden ingehaald is momenteel nog niet bekend. Ook hierover volgt later meer informatie.

%d bloggers liken dit: