Wie het laatst lacht, lacht het best

21 januari 2016, PSV heren 1 tegen Jokers VC heren 1 eindstand 3-1

Deze week zagen we bekende maar ook veel nieuwe gezichten op de tribune. Een volle tribune zorgt weer voor extra motivatie voor ons om te winnen. De score herhaalt zichzelf maar wie het laatst lacht, lacht het best. Met de revanche pakt heren 1 de grappenmakers in met 3-1.

Ons eigen heren 1 had een trage start, ondanks dat de pass en de setup goed aan kwam kregen de aanvallers de bal niet op de grond. Complimenten voor de verdediging van de Jokers dat ze de bal telkens weer van de grond kregen. Hierdoor kregen de Jokers meer kansen in de eerste set en waren dan ook het eerst bij de 25. (0-1)

Dit liet ons PSV zich niet op de kop zitten en ging met een opgeheven hoofd de tweede set in. Met een blok dat steviger stond dan de Chinese muur hadden de Jokers er een hele kluif aan om de bal over het net te krijgen. Dit aangevuld met een spelletje dat goed verdeeld werd door ons eigen Koen van Dommelen was de blokkade telkens één stap te laat. In deze set lieten we de Jokers al snel achter ons en waren wij het eerst bij de 25. (1-1)

De derde set was erop of eronder gingen we aan kop of moesten we het onderspit delven. Met wederom slimme wissels van onze coach waren we sterk achterin maar ook sterk aan het net. Dit gepaard met onze vertrouwde beschermengel in het blauw in het achterveld. Voor de Jokers dus geen opties meer om de bal op de grond te krijgen. Zoon sterke verdediging gecombineerd met de aanvals-kanonnen van ons heren 1 werd de set beslist met 25-22 in het voordeel van PSV (2-1)

De vierde liet PSV zien dat ze de voorspelling van Jeroen correct was, 3-1 winst voor PSV. In de hitte van de strijd gooide de Jokers hun ‘gewicht’ in de strijd. Helaas verloor hun Libero halverwege de set zijn nummer en zijn gemak. Met wat vergissingen op de stoelen stonde de Jokers ineens heel dicht bij, gelukkig was dit snel hersteld en stond PSV weer los. Met hard werken knalde ons dakkertje weer wat ballen naar het vloertje en zo haalde wij ook de vierde set binnen. (3-1)

Volgende wedstrijd spelen we weer tegen de studentjes van Tilburg. De wedstrijd staat gepland om 16:00 wat nog vroeger is als de wedstrijd in Eindhoven. Hopelijk hebben de studentjes aantekeningen gemaakt bij de vorige wedstrijd want wij zijn van plan ze weer alle hoeken van het veld te laten zien. Hopelijk zien we de nieuwe en oude gezichten op de tribune weer terug bij onze volgende wedstrijd.

Tot volgende week!!!

%d bloggers liken dit: